Megérkezett a siduction 12.1 végleges kiadása

2012. május 23.
1.5201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A jelek szerint az elmúlt időszakban a siduction fejlesztőcsapata nem tétlenkedett, ugyanis az alig egy hete megérkezett siduction 12.1 Release Candidate kiadás után Ferdinand Thommes már be is jelentette, hogy operációs rendszerüknek immár a végleges formába öntött változata is elérhető.

A siduction egy a népszerű Debian GNU/Linux disztribúció "unstable" ágára épülő megoldás, amivel a fejlesztők elsősorban az asztali gépek tulajdonosait célozzák meg. A Desperado névre keresztelt siduction 12.1 jelenleg háromféle ISO lemezkép formájában érhető el, amik egymástól lényegében csak az általuk felvonultatott asztali környezet típusában térnek el.

Az operációs rendszer változattól függően a KDE Software Compilation 4.8.3, az LX DE, vagy az Xfce felület 4.8-as változatát kínálja a felhasználóknak, és ahogy azt már megszokhattuk, a most megjelent triónak természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett változatai rendelkezésre állnak.

Az LX DE interfészt tartalmazó megoldás méretét a fejlesztők egy hagyományos CD lemezhez igazították, a másik két társa azonban már csak DVD vagy pedig USB-s meghajtóra másolható, az utóbbi módszer esetében viszont a kívánt művelet a "dd" vagy a "cat" bevetésével könnyedén elvégezhető. Az operációs rendszer már a legfrissebb, 3.4-es verziószámú Linux rendszermaggal van felvértezve, aminek képességeit a fejlesztőcsapat még tovább csiszolta, a beépített X.Org Server pedig már az 1.12.1.901-1-es verziószámra fejlődött.

Az előző Release Candidate változatnál megjelent, alaposan átdolgozott telepítő immár végleges formát nyert, viszont a btrfs fájlrendszer támogatása továbbra is csak kísérleti jelleggel van jelen, így nem meglepő, hogy a fejlesztőcsapat éles környezetben való használatát nem javasolja. A most megjelent siduction 12.1 Desperado KDE Software Compilation, LX DE és Xfce asztali környezettel felvértezett kiadásai már letölthetőek az alábbi linken keresztül.

A siduction 12.1 Desperado letöltése.
2 hozzászólás

Xelosz

12 éve, 10 hónapja és 14 napja

najó most bejelentkezve is kommentelek
Tök jól néz ki *-*

Véletlen nem jelentkeztem be és az elsó komment is az enyém

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 14 napja

Tök jól néz ki *-*

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja