Megérkezett a PoV túlhajtott GT 640-es gyorsítója

2012. július 18.
1.7891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce videokártyákra specializálódott Point of View az elmúlt napokban egy új fejlesztésű, TGT sorozatú grafikus vezérlőjéről rántotta le a leplet.

A frissen reflektorfénybe állított gyorsító az nVidia GeForce GT 640-es modelljére építkezik, a boltok polcaira pedig Point of View GeForce GT 640 TGT UltraCharged típusjelzéssel fog megérkezni. Az újdonság alapját egy saját tervezésű nyomtatott áramkör képezi, a megfelelő üzemi hőfokát pedig egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló, 60 milliméteres ventilátorral szerelt aktív hűtési megoldás biztosítja.

Az új Point of View GeForce GT 640 TGT UltraCharged 28 nanométeres gyártástechnológiával született, GK107-es jelzéssel ellátott grafikus feldolgozója 384 darab aktív CUDA magot vonultat fel, a rendelkezésére álló 2048 MB DDR3-as VRAM-ot pedig egy 128 bites memóriainterfészen keresztül képes elérni.

Ahogy azt már a gyártó UltraCharged modelljeitől megszokhattuk, természetesen az új videokártya is megemelt órajelekkel gördült le a gyártósorról, ugyanis a Kepler GPU sebességét 901 MHz-ről 1006 MHz-re hangolták át a mérnökök, a fent említett 128 bites DDR3 memóriarendszer pedig az előírt 1782 MHz-es frekvencia helyett immár 2020 MHz-en végzi feladatait.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen felsorakozó egy hagyományos D-Sub VGA, egy HDMI és egy DVI videokimenet kínál csatlakozási lehetőséget. A gyorsítókártya kínálatában persze megtalálható a teljes körű DirectX 11 támogatás is, de a felsorolást az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező 3D Vision Surround technológiája teszi teljessé. Az új Point of View GeForce GT 640 TGT UltraCharged már megtalálható a nagyobb külföldi online üzletek árlistáján, mégpedig 115 euró körüli árcédulával.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Egy ilyen kis 2Gb-os szörnyecske is megtenné, ha játszani szeretne az ember. Kezd eljárni a 7770-es felett az idő.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja