Megérkezett a Mageia 2 kiadásra jelölt változata

2012. május 10.
1.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi napon Anne Nicolas bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár kipróbálható az elkövetkező Mageia 2 operációs rendszerüknek legutolsó RC, vagyis kiadásra jelölt változata.

A Mageia egy a népszerű Mandriva Linux alapjaira építkező operációs rendszer, aminek fejlesztését az említett disztribúció eredeti csapatából kivált tagok kezdeményezték, hogy munkájukkal egy újabb, teljesen ingyenes megoldás születhessen. Az illetékesek a bejelentésükben kihangsúlyozták, a Mageia 2 jelenlegi verziója még nem tükrözi a majdani végleges kiadás képességeit és funkcióit, emellett még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre és éles rendszeren való használatát nem javasolják.

A most megjelent Mageia 2 Release Candidate jelenleg csak telepíthető DVD, illetve live CD formájában tölthető le, és az már szinte természetesnek vehető, hogy mindegyikből egyaránt rendelkezésre áll a 32 bites és a 64 bites rendszerekre kihegyezett változat is.

A Mageia 2 RC már a legfrissebb, 3.3.4-es verziószámmal jelölt stabil Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, asztali környezetek közül pedig a KDE Software Compilation 4.8.2, a GNOME 3.4.1, a Sugar 0.95, illetve az LX DE áll a felhasználók rendelkezésére. Az operációs rendszer felhozatalban már megtalálható a 2.14.1-es stabil glibc, valamint a PulseAudio 2.0 is.

A most megjelent RC változat tartalmazza még az Awesome, az Enlightenment E17, a dwm, a scrotwm, az i3, a pekwm, az AfterStep, az FVWM2, az IceWM, az Openbox, a Razor-qt, illetve a WindowMaker ablakkezelőket is. A multimédiás felhozatalban többek között megtalálható még az MPlayer (a GNOME MPlayer, a KMPlayer, az SMPlayer, és az mplayer-gui felületekkel együtt), a VLC Media Player, a xine, valamint az Amarok 2.5.0, míg webböngészők közül az Opera, a Mozilla Firefox, az Epiphany, a Konqueror, a Chromium és a Midori áll rendelkezésre.

A Mageia 2 aktuális Release Candidate kiadásának változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva. A bejelentés szerint az operációs rendszer végleges változatának megjelenésére május 22-én számíthatunk.

A Mageia 2 Release Candidate letöltése.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

Hihetetlen, hogy már vagy a huszadik Linux, Unix alapú rendszerről olvasom a híreket. Gombamód szaporodnak egyik a másikból. Csak szerintem teljesen feleslegesen, mert tudásban úgy sem sok különbség van köztük.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaM.O.R.P.H. profiljatotyak profilja