Megérkezett a Linux Mint Debian legfrissebb RC kiadása

2012. április 13.
1.5591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napokban Clement Lefebvre bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és már kipróbálható az érkező Linux Mint Debian Edition 201204 operációs rendszerüknek kiadásra jelölt változata.

Ahogy azt már az elnevezése is mutatja, a Debian Edition a hagyományos Linux Minttel ellentétben nem az Ubuntu alapjaira építkezik, hanem már a Debian disztribúció képességeit kamatoztatja, aminek köszönhetően a rendszert soha sem kell újratelepíteni, emellett az említett társánál gyorsabb és stabilabb működéssel dicsekedhet.

A most megjelent Linux Mint Debian Edition 201204 Release Candidate már a 3.2-es Linux rendszermagra épül, és tartalmazza az Update Pack 4-et is. A jelenlegi Debian Edition kétféle változatban tölthető le, mégpedig egy kizárólag Xfce 4.8, illetve egy Mate 1.2 és Cinnamon 1.4 asztali környezetet felvonultató Live DVD formájában, de persze mindkét verzió egyaránt elérhető 32 bites és 64 bites kiadásban is. Az utóbb említett változat esetén a Mate felület az alapértelmezett, a Cinnamon pedig a bejelentkező képernyőnél választható ki.

Az eddig megjelent Linux Mint rendszerekhez hasonlóan természetesen már a Debian Edition is Hybrid ISO állományként érhető el, így ha pendrive-on szeretnénk létrehozni a telepítőt, immár nem feltétlenül szükségesek az eddig elengedhetetlennek számító "Startup Disk Creator" vagy "Unetbootin" segédprogramok használata, mivel a lemezkép egyszerűen a "dd" utasítással, vagy az egyik grafikus frontendjének bevetésével néhány szimpla mozdulattal USB-s meghajtóra másolható.

A fejlesztők kiemelték, a jelenlegi RC változat még nem tekinthető végleges kiadásnak, ezért éles rendszeren való használatát, illetve munkavégzésre nem ajánlják. A Linux Mint Debian Edition 201204 frissen megjelent Release Candidate változatának 32 bites és 64 bites ISO állományai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

Az alapértelmezettként induló Mate 1.2.

Az alapértelmezettként induló Mate 1.2.A Linux Mint Debian Cinnamon 1.4-es asztallal.

A Linux Mint Debian Cinnamon 1.4-es asztallal.


Az Linux Mint Debian Edition 201204 Release Candidate letöltése.
1 hozzászólás

DoubleW

9 éve, 21 napja

Az elég jó dolog hogy nem kell Unetbootin hogy tudjuk telepíteni USB-ről a rendszert. Plusz a képeket nézve elég jól is néz ki a rendszer.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja