Megérkezett a Linux Mint 12 LXDE

2012. március 11.
1.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán Clement Lefebvre és fejlesztőcsapata bejelentette, hogy tovább bővült a hatalmas népszerűségnek örvendő Linux Mint 12 operációs rendszerüknek sora, ugyanis elkészült és letölthető a disztribúció legfrissebb, Linux Mint 12 Lisa LX DE változata is.

A Linux Mint egy ingyenes Linux kiadás, ami a nagy hírű Ubuntu Linux alapjaira építkezik (a jelenlegi az Ubuntu 11.10-re), az aktuális verziója pedig elsősorban az LX DE asztali környezetet kedvelő felhasználókat célozza meg.

Az új Linux Mint 12 Lisa LX DE a legfrissebb, 3.0-ás verziószámot viselő Linux kernel köré épül, az előbb említett LX DE grafikus felületből pedig az új 0.5.0-ás kiadással van felvértezve. A korábban beharangozott KDE-s társához hasonlóan már a frissen megérkezett operációs rendszer is úgynevezett Hybrid ISO állományként érhető el, aminek eredményeként ha pendrive-on szeretnénk létrehozni a telepítőt, immár nem feltétlenül szükségesek az eddig elengedhetetlennek számító "Unetbootin" vagy "Startup Disk Creator" segédprogramok használata. A Linux Mint 12-vel debütáló hibrid lemezkép telepítő rendszere egyszerűen a "dd" utasítással, vagy az egyik grafikus frontendjének bevetésével néhány szimpla mozdulattal USB-s meghajtóra másolható.

Az új LX DE verzió örökölte a Lisa KDE változatnál kieszközölt összes módosítást is, kínálatában pedig már új keresőmotor is szerepel, ugyanis az alapértelmezett megoldás immár a Duck Duck Go lett. Ahogy azt már az új Linux kiadásoknál megszokhattunk, az újdonságok listájáról ezúttal sem hiányoznak a különféle finomítások, na és persze a hibajavítások sem.

Az új Linux Mint 12 Lisa LX DE kiadásának egyelőre sajnos még csak a 32 bites változata készült el, ami viszont már letölthető az alábbi linkre kattintva. A 64 bites verzió megjelenéséről egyelőre még nem közöltek semmiféle információt.

A Linux Mint 12 Lisa LX DE rendszerkövetelménye:
32 bites X86-os központi feldolgozó
256 MB rendszermemória
3 GB üres terület a háttértárolón
800 X 600-as felbontást támogató grafikus vezérlő
CD vagy DVD optikai meghajtó, illetve USB portot használó meghajtó

A Linux Mint 12 Lisa LX DE letöltése
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 24 napja

Ó pedig a 64 bit érdekelt volna igazán.szomorú smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 1 hónapja és 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 24 napja

Mint a legjobb disztó!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja