Megérkezett a legújabb Windows 8 Transformation Pack

2012. április 05.
3.3231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A készülő Windows 8 nyilvános Developer Preview változatának megjelenésekor találkozhattak először a felhasználók az újdonság alaposan átszabott és továbbgondolt kezelőfelületével, ami meglehetősen vegyes fogattatásra talált.

Az új kiadást kipróbálók egy része sehogyan sem tudott megbarátkozni a felsorakozó újításokkal, viszont a tesztelők táborának másik fele hamar megszokta és megkedvelte azokat. Az utóbbi felhasználóknak lehet érdekes a Windows X Team most megjelent ingyenes alkalmazása, ugyanis a fejlesztőcsapat bejelentette, hogy elkészült és letölthető a Windows 8 Transformation Pack szoftverüknek legfrissebb, 4.0-ás számozással ellátott verziója.

Ahogy azt már a neve is sejteti, az újonnan megérkezett program tulajdonképpen a jelenleg használt Windowsok kinézetét alakítja át, hogy azoknak megjelenése a lehető legnagyobb mértékben hasonlítson a Windows 8 Consumer Preview változatéra. A támogatott operációs rendszerek listáján a Microsoft Windows XP, a Vista, illetve a Windows 7 szerepel, és a felsorolásba természetesen beletartoznak a szerver kiadások is.

A Windows 8 Transformation Pack 4.0 telepítése után a módosításon átesett rendszer alapértelmezetten a Windows 8 Consumer Preview kiadásból már megismert Segoe betűkészletet használja, de igény esetén a képernyő jobb oldalán elhelyezkedő, "Charm Bar" névre keresztelt megoldás is installálható és használható.

A most megjelent megoldás egyetlen hátránya, hogy módosítja a Windowsok eredeti rendszerfájljait, így egy esetleges rendszerfrissítés semmissé teheti az átszabott kezelőfelületet. A Windows 7 felhasználók számára erre is van gyógyír, mégpedig a szintén frissen megjelent Windows 8 UX Pack 4.0 személyében, ami ez említett csinosítást anélkül képes elvégezni, hogy a rendszerfájlokat megbolygatná.

A fejlesztők kihangsúlyozzák, hogy a programok telepítése előtt erősen ajánlott a rendszerleíró adatbázis ellenőrzése, illetve szükség esetén a javítása. A megfelelő működés alapfeltétele Microsoft Windows XP és Server 2003 x64 esetén a megfelelően telepített .NET Framework 2.0, míg az újabb operációs rendszereknél a 4.0-ás keretrendszer megléte szükséges. A Windows 8 Transformation Pack 4.0 és Windows 8 UX Pack 4.0 már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A telepítés előtti opciók.

A telepítés előtti opciók.


A Windows 8 Transformation Pack 4.0 és Windows 8 UX Pack 4.0 letöltése.
4 hozzászólás

Shade

8 éve, 8 hónapja és 14 napja

Lényegtelen hogy néz ki, felőlem olyan is lehetne mint a win98

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 14 napja

Inkább azon melózzanak hogy a Win8 kinézete lehessen Win7.

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 14 napja

jol nez ki!

válasz erre

DoubleW

8 éve, 8 hónapja és 14 napja

Hát nagyon örülök nekiInkább a Win8-al foglalkozonak hogy legyen is belőle valami.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profiljagery1113 profilja