Megérkezett a legfrissebb Sabayon Linux

2013. május 02.
2.6201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán a Linuxok felhozatala újabb jeles taggal gazdagodott, ugyanis Fabio Erculiani bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a Sabayon Linux operációs rendszerüknek legfrissebb, 13.04-es számozást viselő végleges kiadása.
 

Aki esetleg nem ismerné, a Sabayon egy ingyenes, a Gentoo Linux alapjaira építkező operációs rendszer, ami kiemelkedő hardvertámogatással, alapértelmezett telepítés esetén is bőséges szoftverkínálattal, valamint könnyen használható kialakítással büszkélkedhet. Az újdonság ISO lemezképei között egyaránt megtalálhatóak a 32 bites és a 64 bites rendszerekre kihegyezett képállományok is.

Az új kiadás változattól függően a KDE 4.10.2, a GNOME 3.6.3, a MATE 1.6, vagy az Xfce 4.10 felhasználói felületet kínálja, ám mindegyik variáns közös jellemzője, hogy a 3.8.8-as Linux rendszermag köré lettek felépítve, viszont igény esetén ebből elérhető a 3.8.10-es és a 3.9-es verzió is.

További újdonság, hogy az operációs rendszer már teljes UEFI és SecureBoot kompatibilitással érkezik, ami mellett kísérleti jelleggel megtalálható még a systemd támogatás is, és persze az olyan népszerű programokról sem kell lemondanunk, mint például a LibreOffice irodai programcsomag 4.0-s változata. Az új Sabayon 13.04 már letölthető erre a linkre kattintva.
1 hozzászólás

Raiden

8 éve, 7 hónapja és 21 napja

Tetszik,de meg sem próbálom felrakni a 3.8.8-as(-tól) kernel már az én vasam nem szereti sajnos.De nemsokára lesz picit újabb technikám,és megszűnik ez a problémám,odáig maradnak a régebbi disztrók.Van belőlük rengeteg,unatkozni nem fogok.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt