Megérkezett a Korora 18 végleges kiadása

2013. május 05.
2.0491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Linuxok felhozatala a napokban újabb különleges taggal gyarapodott, ugyanis elkészült és immár letölthető a Korora legfrissebb, immár 18-as számozást viselő végleges kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, a Korora eredetileg a Gentoo Linuxból született ingyenes operációs rendszer, aminek alapjait 2010-től már a népszerű Fedora szolgáltatta, fejlesztésénél pedig elsődleges célkitűzés volt, hogy a még az újdonsült linuxos felhasználók számára is egy könnyen kezelhető és áttekinthető megoldás legyen.

A Flo fantázianévre hallgató 18-as Korora live DVD képállományok formájában született meg, amik változattól függően a KDE Software Compilation vagy a GNOME felhasználói felület finomhangolt variánsait vonultatják fel.

Bár egyelőre még csak kísérleti jelleggel, de a kínálatban újdonságként bukkant fel a Steam kliens, ami mellett szintén csak tesztelési céllal, frissen mutatkozott be a Cinnamon támogatás is (a GNOME változatban).

A fejlesztőcsapat az automatikusan települő programok összetételén is változtatott, ugyanis az új kiadásban az alapértelmezett böngésző szerepét a Mozilla Firefox tölti be, míg a médiafájlok lejátszásában a VLC segédkezik. A most bejelentett Korora 18 KDE és GNOME felülettel felépített változatai már letölthetőek az előbbi linkeken keresztül.
3 hozzászólás

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Vendég írta:
Ez nem KDE?meglepett smiley
Ami a képen van, az de.

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ez nem KDE?meglepett smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Hát ha már megjelent akkor szedem!mosolygó smiley

/ Iszonyat jól néz ki! /

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja