Megérkezett a Korora 18 végleges kiadása

2013. május 05.
1.9241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Linuxok felhozatala a napokban újabb különleges taggal gyarapodott, ugyanis elkészült és immár letölthető a Korora legfrissebb, immár 18-as számozást viselő végleges kiadása.
 

Aki esetleg nem ismerné, a Korora eredetileg a Gentoo Linuxból született ingyenes operációs rendszer, aminek alapjait 2010-től már a népszerű Fedora szolgáltatta, fejlesztésénél pedig elsődleges célkitűzés volt, hogy a még az újdonsült linuxos felhasználók számára is egy könnyen kezelhető és áttekinthető megoldás legyen.

A Flo fantázianévre hallgató 18-as Korora live DVD képállományok formájában született meg, amik változattól függően a KDE Software Compilation vagy a GNOME felhasználói felület finomhangolt variánsait vonultatják fel.

Bár egyelőre még csak kísérleti jelleggel, de a kínálatban újdonságként bukkant fel a Steam kliens, ami mellett szintén csak tesztelési céllal, frissen mutatkozott be a Cinnamon támogatás is (a GNOME változatban).

A fejlesztőcsapat az automatikusan települő programok összetételén is változtatott, ugyanis az új kiadásban az alapértelmezett böngésző szerepét a Mozilla Firefox tölti be, míg a médiafájlok lejátszásában a VLC segédkezik. A most bejelentett Korora 18 KDE és GNOME felülettel felépített változatai már letölthetőek az előbbi linkeken keresztül.
3 hozzászólás

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
Ez nem KDE?
Ami a képen van, az de.

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ez nem KDE?

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 18 napja

Hát ha már megjelent akkor szedem!

/ Iszonyat jól néz ki! /

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt