Megérkezett a Fuduntu 2012.4 végleges kiadása

2012. október 05.
2.9011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Andrew Wyatt az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a Fuduntu névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, 2012.4-es verziószámmal ellátott végleges kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, a Fuduntu eredetileg a Fedora disztribúció alapjaira építkező Linux operációs rendszer, viszont a fejlődése folyamán számtalan tulajdonságát és funkcióját a népszerű Ubuntutól örökölte. A rendszerrel a fejlesztők elsősorban a netbookok és a hagyományos noteszgépek tulajdonosait célozzák meg, de természetesen ennek ellenére az asztali számítógépeken való használatának sincs semmi akadálya.

A 2012.4-es jelzést viselő kiadás már a 3.4.10-es verziószámú Linux rendszermag köré lett kiépítve, de további fontos újdonság, hogy a telepítőrendszer memóriahibáit a fejlesztőcsapat sikeresen kijavította, így a 32 bites rendszer installálásához már 384 MB RAM is elegendő, míg a 64 bites variáns esetén ez a mennyiség 512 MB-ra módosult. Az újdonságok frontján frissen bukkan még fel az új Elmer üdvözlőképernyő, a friss alapértelmezett asztal téma, a Jupiter 0.1.6, míg a továbbjavított funkciók felsorolásában többek között a fejlesztett TMPFS mount-pontok szerepelnek.

Az alapértelmezett telepítésből az illetékesek eltávolították a Monot, persze az összes függőségével együtt, de a kínálatban az olyan népszerű alkalmazások legfrissebb példányai továbbra is megtalálhatóak, mint például a Thunderbird, a GIMP, a Chromium, valamint a LibreOffice irodai programcsomag. A Fuduntu most bejelentett 2012.4-es kiadása már letölthető az alábbi linken keresztül, és ahogy azt már megszokhattuk, természetesen már a 32 bites és 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO lemezképek is rendelkezésünkre állnak.

A Fuduntu 2012.4 letöltése.
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nem ismerem, de a leírásból ítélve jó dologröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profiljaKisember001 profilja