Megérkezett a Firefox új 10-es kiadása

2012. február 01.
1.7391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A korábbi híreknek megfelelően a tegnapi nap folyamán a Mozilla bejelentette, hogy elkészült a népszerű Firefox böngészőjüknek legfrissebb, 10-es számozást viselő végleges változata.

A már szokásosnak mondható hibajavításokon kívül a szoftver immár továbbfejlesztett HTML5 és CSS támogatással is rendelkezik, ám a leglényegesebb újdonsága, hogy ez az első böngésző a vállalattól, ami már úgynevezett kiterjesztett támogatású kiadás (Extended Support Release, ESR). Az Extended Support Release lényegében a vállalkozásoknál, illetve azoknál a felhasználóknál jelenthet előnyt, akik nem szeretnek folyamatosan a legújabb kiadásra frissíteni, mivel a szóban forgó kiadást egészen az év végéig lehet update nélkül használni, emellett a Mozilla 54 hétig biztosít hozzá terméktámogatást.

Azok a felhasználóknak viszont, akik továbbra is a Firefox legfrissebb kiadását szeretnék használni, természetesen továbbra is lehetőségük lesz frissíteni a hathetente érkező legújabb verzióra. Az újdonságok listáján szerepel még az úgynevezett "csendes frissítés" funkció is, ami képes a felhasználó beavatkozása nélkül elvégezni az említett folyamatot, emellett a telepített kiegészítők kompatibilitását is ellenőrzi, mindezt a már jól ismert felugró ablak figyelmeztetése nélkül, és szükség esetén le is tiltja azokat. A jelenlegi kiadás persze továbbra is kompatibilis a Firefox 4 esetében használt bővítményekkel is. A Firefox 10 Microsoft Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekhez készített kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Firefox 10 letöltése
5 hozzászólás

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 9 napja

RED írta:
Nem titkos, hanem csendes. röhögő smiley Nagyjából annyit tesz, h nem nyavalyog minden hülyeségért, hanem fogja, aztán update-eli magát.
Az kiráy!mosolygó smiley Köszi!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 3 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 9 napja

Ez a titkos frissítés mit jelent?meglepett smiley

válasz erre

Bettyone

13 éve, 3 hónapja és 9 napja

na,király,jöjjön csaknyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 9 napja

Na ez az ESR érdekesen hangzik!meglepett smiley

Van aki 54 hétig nem cserél a böngészőjét?meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja