Megérkezett a Fedora 17 Alpha kiadása

2012. március 02.
1.7641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Dennis Gilmore az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a népszerű Fedora operációs rendszerüknek legfrissebb, 17 Alpha jelzésű kiadása.

A Fedora egy ingyenes, Linux alapokra építkező megoldás, aminek fejlesztésénél az elsődleges cél az volt, hogy egy olyan operációs rendszer szülessen, ami egyszerűen kezelhető, emellett minden felhasználási területen maximálisan megállja a helyét, na és persze a felsorolt tulajdonságokat ötvözze a Linuxokra jellemző megbízhatósággal.

A Fedora 17 Alpha kiadást kétféle változatban készítették el, aminek köszönhetően a GNOME felület rajongói az asztali környezet 3.4 Beta 1-es verzióját próbálhatják ki, míg a KDE tábor részére rendelkezésre áll a KDE Software Compilation 4.8-cal felvértezett verzió is. A rendszer aktuális kiadása a 3.3.0 RC3-as Linux kernel képességeit kamatoztatja, és már el van látva teljes körű multi-touch támogatással is.

Az Alpha verzióban immár megjelent a GIMP régóta várt 2.8-as változata, de emellett még a kínálatában felfedezhető a PackageKit, az SSSD AutoFS és SSSD-Sudo integráció, valamint a frissített IPA, Haskell Platform és Boost. A nyomtatásnál már elérhető az ICC profil támogatás, illetve a felhasználó már egy új betűkészlet konfigurációs alkalmazással dolgozhat.

A fejlesztők hangsúlyozták, hogy a jelenlegi Fedora 17 Alpha még közel sem végleges kiadás, ezért éles rendszeren való használatát nem javasolják. Az előzetes ütemterv szerint az operációs rendszer Beta verziójára április 3-án számíthatunk, míg a végleges kiadása 2012 május 8-án lesz letölthető.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Gimp-et nagyon sokat használom én is. Nem mondom, hogy ügyes vagyok vele, de elboldogulok. Jobban, mint a foosoppal. Gimp legalább ingyenes.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profilja