Megérkezett a Debian 5.0 utolsó frissítése

2012. március 14.
1.5811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Debian Project az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészült és letölthető a Debian Linux operációs rendszerük 5-ös Lenny változatához készített tizedik, és egyben utolsó frissítés is.

Debian 5.0.10-es számozással ellátott update elsősorban az operációs rendszer korábbi változatában felfedezett és elszeparált biztonsági hibáinak javításait tartalmazza, azonban néhány kisebb módosításról, illetve az új bejelentéseknél már megszokott frissített csomagokról természetesen ezúttal sem kell lemondanunk.

Az aktuális Debian 5.0.10 már egy új Linux rendszermag formájában szállítja az érintett biztonsági hibák javításait, ami miatt az update már egy újjáépített Debian telepítővel érkezik. Az update leírása szerint az új frissítés a DSA 1769-es jelzésű ia64 és alpha csomagokat technikai okok miatt nem tartalmazza, viszont az illetékesek ezt sajnos nem fejtették ki bővebben.

Az újonnan megérkezett Debian 5.0.10 kínálatából a fejlesztők eltávolították az eddigi qcad csomagot, a frissített elemek listáján pedig az apr, a base-files, az ia32-libs, a libdigest-perl, a linux-2.6, a phppgadmin, a postgresql-8.3, a typo3-src, a xapian-omega, az xpdf, valamint a user-mode-linux lett feltüntetve.

A hivatalos bejelentés figyelmezteti a Lenny felhasználókat, hogy az operációs rendszerükhöz ez az utolsó frissítés, külön kiemelték, hogy a szóban forgó Debian 5.0 már 2012 február 6-án EOL státuszba került (end-of-life).
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 1 napja

Uhh már megijedtem, hogy a Debian áll le.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja