Megérkezett a CrunchBang 11 fejlesztői előzetese

2012. május 03.
1.6411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Philip Newborough az elmúlt napokban bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették, és immár kipróbálható az elkövetkező CrunchBang 11 operációs rendszerüknek első fejlesztői kiadása.

A CrunchBang egy ingyenes, Linux alapokra épülő operációs rendszer, ami a népszerű Debian disztribúció képességeit kamatoztatja, ablakkezelőből pedig a villámgyors Openbox megoldással van felvértezve. Philip Newborough a bejelentésében kihangsúlyozza, az R20120430 jelzéssel ellátott jelenlegi verzió még nem tükrözi a majdani végleges kiadás képességeit és funkcióit, emellett még több hibát is tartalmaz, ezért munkavégzésre és éles rendszeren való használatát nem javasolja.

A Waldorf névre keresztelt operációs rendszer a korábbi társaival összevetve már több újítást is felvonultat, többek között az eddig használt GDM helyét a SliM vette át, míg az Iceweasel a Chromium webböngészővel lett leváltva, de a fokozott stabilitás miatt az xcompmgr és a Cairo Composite Manager is eltávolításra került, és helyettük az új kiadásban a Comptont üdvözölhetjük. A CrunchBang 11 Waldorf jelenlegi tesztváltozatában a PulseAudio rendszer már alapértelmezetten jelen van, így nincs szükség utólagos telepítésére.

Mivel az aktuális R20120430 változat még fejlesztői előzetes, az illetékesek jelezték, hogy több ismert hibát is tartalmaz, amiknek felszámolásán jelenleg is dolgoznak. Ilyen bug a bootoláskor jelentkező, egyébként elhanyagolható "module unix not found in modules.dep" hibaüzenet, az Intel PRO WiFi adapterek 11n üzemmódjánál jelentkező lassulási jelenség, valamint a GTK 3.4-el összefüggő .xsession hibák.

A CrunchBang 11 Waldorf most bejelentett R20120430 jelzésű fejlesztői előzetese már letölthető az alábbi linkre kattintva, és természetesen már a 32 bites, illetve a 64 bites rendszerekre kihegyezett verziók is rendelkezésre állnak.

Megérkezett a CrunchBang 11 fejlesztői előzetese - 2. kép

A CrunchBang 11 Waldorf R20120430 letöltése.
2 hozzászólás

DoubleW

9 éve, 1 hónapja és 16 napja

Király!A PulseAudio az tényleg jól fog jönni!Várom a végleges verziót

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

tyber16 profiljapityuska profiljadarkomen profiljagery1113 profilja