Megérkezett a Clonezilla legújabb kiadása

2012. február 02.
2.7371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Steven Shiau az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy hosszas fejlesztés után elkészült, és letölthető a népszerű Clonezilla szoftverüknek legfrissebb, 1.2.12-10-es jelölést viselő kiadása.

A Clonezilla egy Linuxos alapokra építkező, az ismert Norton Ghost-ra hasonlító szoftver, ami a merevlemezek különféle fájlrendszeréről képes biztonsági másolatokat csinálni, és természetesen azokat szükség esetén visszaállítani. A programnak jelenleg kétféle kiadása létezik, név szerint a Clonezilla live és a Clonezilla SE (Server Edition), amik közül az első egyetlen PC-n képes elvégezni a szükséges műveleteket, az utóbb említett társa pedig egyidejűleg akár 40 számítógéppel is könnyedén boldogul.

A nagyfokú kompatibilitást biztosítja, hogy a támogatott fájlrendszerek listáján szerepel az ext1, ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, FAT16, FAT 32, NTFS, HFS+, UFS, valamint a VMFS3 is, míg a nem támogatott fájlrendszereket a sector-to-sector másolással lehet lementeni. A Clonezilla jelenlegi kiadása már a 3.2.1-2-es verziójú Linux kernel, illetve a Debian Linux képességeit kamatoztatja, de a frissített komponensek listáján megtalálható még a Partclone 0.2.45, valamint a Syslinux 4.0.5 is.

Az új verzió a kötelezőnek mondható hibajavításokon kívül több finomítást is tartalmaz, ilyen például az "ocs-update-syslinux", illetve a FreeBSD 9.0 mentésekor az UFS partíció kezelése. Ezek mellett még újdonságként jelent meg a "-z7|--lrzip-compress" opció is, aminek hatására a lementett állományok lrzip segítségével tömöríthetőek.

A Clonezilla rendszerkövetelménye:
X86 vagy X86-64 alapú központi feldolgozó
196 MB rendszermemória
Boot-eszköz (például CD/DVD meghajtó, pendrive, PXE, vagy merevlemez)

A Clonezilla legújabb 1.2.12-10-es kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Clonezilla 1.2.12-10 letöltése
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 14 napja

Vendég írta:
Aszittem ez valami torrentcucc
Szép mondhatom!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 14 napja

Aszittem ez valami torrentcucc

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ez marha jó!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja