Megduplázta piacrészesedését az Apple az operációs rendszerek piacán

2007. december 03.
1.9891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mac OS X Leopard egyértelmű sikerét mutatja, hogy a szoftver bemutatása óta a cég megduplázta piacrészesedését, ezzel egy évtizede nem látott hányadát birtokolja az operációs rendszerek piacának.

A most közölt adatok mintegy 40 ezer szerver pillanatfelvételszerű forgalmi adatán alapulnak, és korántsem mutatnak folyamatos fejlődést. Valójában a Mac OS X értékesítései némi lassulást mutattak, különösen októberben, a Leopard bemutatása előtt, ezért lehet szinte bizonyosan az új operációs rendszer számlájára írni a trend megfordulását, sőt az egy évtizede nem látott kiemelkedő eredményt. A 10.5-ös Leopard verzió 3,34 százalékkal vitte fel a piacrészesedést, ami így elérte a 6,81 százalékos értéket.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Microsoft rendszerei mögött a Mac OS X lett a második legnagyobb piaci szereplő, megelőzve a Linuxot. Ez természetesen még mindig nagyságrenddel marad el a Microsoft szoftvereinek használatától, ám jól mutatja az új Mac OS X-re és az Intel processzorokra történő váltás sikerét, amit marketing szempontból az iPod mellett az utóbbi időben már az iPhone megjelenése is megtámogatott, még a korábban az Apple világa irányában teljesen érdektelenek körében is.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja