Megduplázódhat a Nintendo DS eddigi mérlege, állítja Satoru Iwata

2009. február 02.
1.7341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Nintendo első számú embere, Satoru Iwata igen derűlátó személyiség, hiszen nem csak a Wii-nek jósol egy mindent elsöprő jövőt, hanem a szintén forradalmi DS-nek is.

A kiotóiak nagy fejese úgy véli, hogy a Nintendo Wii sikerei túlszárnyalhatják a PlayStation 2 eladásait is globálisan, a mindent vivő marokkonzoljuk pedig átlépheti a bámulatos 150 milliós eladott mennyiséget, világszerte. Ebben nagy segítségükre lehet a nálunk tavasz/nyár magasságában megjelenő, harmadik inkarnáció.

Novemberben piacra került a DS konzolok harmadik generációja, a DSi, amely tovább öregbíti az addig sem sikertelen zseblakó hírnevét. A DSi egyelőre csak Japánban vásárolható meg hivatalosan, hozzánk valamikor tavasz, legkésőbb nyár tájékán érkezik meg, a kamerákkal felszerelt útitárs.

Nippon-ban jelenleg 25.1 millió, Amerikában 27.6 millió és a világ többi régióiban összesen 31.4 millió DS tulajdonos rohangál az utcákon. Ez testvérek között is 84.1 millió eladott DS-t jelent globálisan. Ez a már teljesített mennyiség csupán a fele annak, amit Satoru Iwata jövendöl a handheld-nek.

Az elnök úr meglátásai szerint a DS továbbra is kiválóan fogy majd és 150 millió környékén fog megállapodni, tehát még nagyjából annyi masinát kell ehhez elpasszolniuk, mint amennyit az első DS konzol óta értékesítettek. Optimista meglátás ez is, de a Nintendo jelenlegi formáját ismerve, nem lehetetlen vállalkozás.
3 hozzászólás

FutuRetrO

16 éve, 5 hónapja és 16 napja

Még annyit ehhez, hogy amiket a nagy és kiskereskedésekbe kiszállítanak, az a Nintendo-nak már eladott mennyiségnek számítanak. Ez ugyebár nem egyezik meg a boltokban ténylegesen értékesített mennyiséggel. A Media Create és a többiek azt mérik, hogy mennyi megy el hetente, havonta, évente a boltokból. A Nintendo meg persze azt méri, hogy mennyi ment ki az ő készleteikből. Ebből keletkeznek a differenciák. Itt van durván 10 milliós difi, ami talán fedezi a három régió boltjainak össz készleteit, azok még nem keltek el, a felhasználók nem vásárolták meg őket, a Nintendo-tól viszont kivándoroltak. Érted? mosolygó smiley

válasz erre

FutuRetrO

16 éve, 5 hónapja és 16 napja

Csokis írta:
Pontosabban már 96 millió fölött van az eladott DS-ek száma! Tudok linket is, de ide nem engedi beilleszteni. :/
Nem téveszted véletlenül össze a leszállított mennyiséget a ténylegesen eladott darabszámmal? Szükségtelen a link, mi magunk is megírtuk, hogy 100 millió közelében jár, de gyanítom, hogy a szaksajtó gyakran véti el a ténylegesen eladott és a leszállított mennyiségeket. Ez most az eladott darabszám, a 90 milla feletti pedig a mostanáig leszállított és a kettő nagyon nem ugyanaz. Ezt Iwata-san nyilatkozta, a másik pedig a piaci elemzők adataira hivatkozott. Ennyi.

válasz erre

Csokis

16 éve, 5 hónapja és 16 napja

Pontosabban már 96 millió fölött van az eladott DS-ek száma! Tudok linket is, de ide nem engedi beilleszteni. :/

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja