Megállíthatatlanul gyarapodik az online szeméttenger

2008. április 01.
1.6271
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
2003-as becslések szerint a spam-ek aránya mintegy 35 és 40 százalék között lehetett az elektronikus levelek között, mára ez az arány jócskán megváltozott, és állítólag a levelek 80-90 százaléka spam.

Mindent elborít a szemét manapság. A világhálón szörfözők e-mail címére adathalász praktikák egész sorát alkalmazzák a kéretlen üzenetek jószándékú megalkotói, viszont megfelelő óvatossággal és némi böngészői rutinnal azért elkerülhető, hogy postafiókunk ússzon a szemétben.

Az elnevezés egy lüncshússzerű konzerv nevéből ered, amely az amerikai katonák körében gyakran szerepelt koszt gyanánt, a bakák pedig hasonló lelkesedéssel lehettek iránta, mint ma a felhasználók a kéretlen üzenetek láttán: "Már megint spam, b@$đ #%+!"

A gond az, hogy a szemét gyártása nincs sehol sem megfelelően pönalizálva, azaz gyakorlatilag bárki kedvére gyárthatja ezeket, nehezen fognak a nyomára akadni, és ha meg is találják, legfeljebb kap egy enyje-benyjét az illető, meg két napi szedheti a kutyagumit az egyik parkban. Tehát a jelenséggel sajnos kénytelen-kelletlen együtt kell élnünk, és megtanulni nem hazahordani a szemetet!

1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

Azóta sincs semmi változás..wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja