Megalakult az illegális internetletöltések híveinek pártja

2006. január 07.
1.7041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Pártot alapítottak Svédországban a filmek, zenék és videojátékok engedély nélküli internetes letöltésének hívei a szeptemberben esedékes törvényhozási választások előtt.

"Indulunk az őszi általános választásokon" - közölte újságírókkal Rickard Falkvinge, a "kalózpárt" vezére. Január elsején megnyitott honlapján az új formáció jelezte, hogy választási kampánya kizárólag "a szellemi tulajdon eltörlésére" és az internetes fájlcserék büntethetőségének megszüntetésére összpontosul.

A kilencmilliós Svédországban becslések szerint körülbelül egymillióan élnek a fájlcserék kínálta lehetőségekkel. Hét hónappal ezelőtt a parlament, a Riksdag törvényt hozott az internetes kalózkodás e formája elleni harcról.

A honlapon január elsején megjelent toborzó felhívásra eddig már közel ötezren jelentkeztek, jóllehet a skandináv országban mindössze 1500 aláírás szükséges a választási részvételhez. Egy országos pártnak a szavazatok legalább négy százalékát kell megszereznie ahhoz, hogy bekerüljön a 349 fős, egykamarás parlamentbe.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja