Megalakult a Gaming Hungary

2011. május 26.
2.5921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
2011.

május 26-án, az Enter!Digital konferencián bejelentette megalakulását a Gaming Hungary Magyar Videojáték Egyesület, melynek célja a hazai videojátékiparral kapcsolatos kommunikáció, iparági elemzések készítése, a szülők informálása a biztonságos játékról és a játékosok segítése. A bejelentéssel egyidőben indult el a Gaming Hungary weboldala hazai iparági információkkal. Az egyesület kiemelt célja, hogy segítsen minden gamert abban, hogy kedvezményesen juthasson hozzá játékokhoz és kiegészítőkhöz, exkluzív termékekhez és információkhoz és hogy minél több eseményen részt vehessen.

A digitális játékipar fejlődésének elősegítése
A Gaming Hungary célja a hazai digitális játékipar szereplőinek segítése céljaik elérésében, a szektor szakmai kommunikációjának megteremtése a média és a külföldi iparági szereplők felé, a biztonságos játékkal kapcsolatos információáramlás elősegítése, valamint az e-sportok hátterének segítése.

4 millió játékos Magyarországon
Magyarországon az internetezők 75%-a játszik valamilyen platformon: 66%-uk PC-n, 14%-uk konzolon, és a mobil platform is folyamatosan tör előre. A játékosok szabadidejük 14%-át töltik játékkal hétköznap, 19%-át hétvégén. A digitális játék nem csak a fiatal férfiak szórakozása: az egyszereplős online játékok esetében többségében vannak a 30 feletti nők, akik ráadásul több időt töltenek online játékkal, mint mások.

A Gaming Hungary a www.gaminghungary.com címen szolgál bővebb információval az egyesületről.
4 hozzászólás

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 14 napja

Nekem csak az az aggályom, hogy Microsoftos az egész...szomorú smiley

válasz erre

Cpt_Nihil

13 éve, 11 hónapja és 14 napja

Meg az azért sokat használ a hazai videojáték-világnak, ha van egy itthoni elemző cég, ami egyben egy közös szférája is az iparnak. Ez rengeteg tekintetben igen hasznos, maguknak a játékosoknak is.

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 14 napja

ott van az oldalon, tagsági kártyáért kedvezmények pl

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 14 napja

Ööööööööö miért is jó ez nekünk?meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja