Még idén publikus lesz az AMD Mantle SDK

2014. november 13.
1.8431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az utóbbi időszakban az AMD egyik legnagyobb dobása egyértelműen a Mantle megoldás volt, mely még mindig nem mutatta meg teljes erejét, ám erre a hírek szerint már nem kell sokat várnunk.

Richard Huddy a PDXLAN nevezetű rendezvényen tartott egy prezentációt, melyből kiderült, hogy még idén elérhetővé teszik a Mantle SDK-t. Ezzel a béta fázist is elhagyja a megoldás, ráadásul sokakat meglepve azt is megtudtuk, hogy az nVIDIA és az Intel is szabadon használhatja a szükséges fejlesztési eszközöket, hiszen ingyenes lesz az elérés és licenszdíjat sem kell fizetni.

Richard Huddy azt is elárulta, hogy jelenleg már több mint 100 játékfejlesztő vállalattal kötöttek megállapodást a Mantle kapcsán, ami nagyjából kétszer annyi megállapodás, mint amivel még idén nyáron rendelkeztek. Jelenleg nagyjából 20 Mantle-t támogató játék van készülőben, az SDK elindítása pedig rengeteg lehetőséget rejt magában.
4 hozzászólás

totyak

10 éve, 2 hónapja és 6 napja

Remélem az nVidia nem játssza el a nagyfiút és utasítja vissza a felajánlást, hanem él a lehetőséggel és csinál valami hasznosat a kártyáit használóknak.

válasz erre

Tuttu13

10 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ennyi! Önzetlen dolog! Egy nVidia soha nem fog hasonlót tenni! Inkább pereskedik még oktalanul is.

válasz erre

rDAVE

10 éve, 2 hónapja és 6 napja

Jó lenne, ha elterjedne. Nálam ami DX-ben már rosszul fut, az Mantle alatt simán játszható.

válasz erre

juhaszandor

10 éve, 2 hónapja és 6 napja

Megnéztem, most még csak annyi info van róla, hogy regisztrálni lehet náluk és ha tetszik a projekt, illetve a fejlesztőcsapat, akkor engedélyezik az SDK használatát. Pedig megnézném már magamnak. Azt mondjuk sajnálom, hogy DICE-al együtt készítették, az ő megoldásaikat nem szeretem, nem optimizálnak.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profiljaManiac profiljaMonyo profilja