Még ezen a héten elérhetők lesznek bizonyos PlayStation Network és Qriocity szolgáltatások

2011. május 03.
2.0621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Régiónként eltérő időpontban elindulnak a szolgáltatások; A rendszer biztonsága tovább lett fejlesztve, hogy nagyobb személyes adatvédelmi biztonságot nyújtson.

A Sony Computer Entertainment (SCE) és a Sony Network Entertainment International (SNEI, a társaság) bejelentette, hogy hamarosan - régiónként eltérő időpontban - visszaállnak a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatások, kezdve a játékokkal, a zenével és a videó-szolgáltatások elindulásával. A társaság azt is bejelentette, hogy egyrészt komoly, azonnali fejlesztéseket visz véghez a hálózat biztonsága területén, másrészt új köszönetnyilvánítási programot indít, hogy megköszönje a fogyasztók türelmét és hűségét.

A san diego-i (Kalifornia, USA) adat-központot ért rosszindulatú támadás bűncselekménye után a SNEI gyorsan leállította a PlayStation Network-öt és a Qriocity szolgáltatást, több külső szakértő biztonságtechnikai céget felkért, hogy néhány nap alatt térképezzék föl a helyzetet. Azóta a társaság egy sor új biztonsági intézkedést foganatosított azért, hogy még nagyobb biztonságban legyenek a személyes adatok. A SNEI és a külső szakértők alapos tesztelésnek vetették alá a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatást, hogy ellenőrizzék annak biztonságát. Az így foganasított intézkedésekkel a SCE és a SNEI azt tervezi, hogy régiónként szakaszosan hamarosan elindítja a szolgáltatást. Az első fázisa az újraindulásnak tartalmazni fogja, de nem korlátozódik a következőkre:

- A PlayStation 3 (PS3) és a PSP (PlayStation?Portable) rendszerek online játéklehetőségeink helyreállítása. (Ez tartalmazza azon játékokat amelyek online ellenőrzést igényelnek, illetve a letöltött játékokat.)
- Meglévő regisztráltak bejelentkezése a Qriocity által a PS3/PSP-n működtetett Music Unlimited szolgáltatáshoz.
- Hozzáférés számla menedzsment és jelszó megváltoztatáshoz.
- Hozzáférés a PS3, PSP és Media Go-n keresztüli le nem járt filmkölcsönzéshez.
- PlayStation Home
- "Friends List"
- Chat funkció

Több külsős biztonságtechnikai céggel szorosan együttműködve a társaság jelentős biztonsági intézkedéseket foganatosított az illetéktelen behatolások jelzésére, és a személyes információk védelmére. A társaság továbbá létrehoz egy "Chief Information Security Officer" pozíciót, aki közvetlenül Shinji Hasejima-nak, a Sony Corporation informatikai vezetőjének jelent. Az új munkakört betöltő komoly tapasztalatokkal rendelkezik a fogyasztói adatok kezelésében, továbbá személyesen felel az adatok védelméért. Az új biztonságtechnikai lépések tartalmazni fogják ? de nem korlátozódnak ? a következőkre:

- Automatikus szoftver figyelés és konfiguráció menedzsment a támadások megakadályozására.
- Az adatvédelem és titkosítás magasabb szintje.
- A hálózatra történő szoftver behatolások, jogosulatlan behatolási kísérletek és szokatlan tevékenységek magasabb szintű felügyelete.
- További tűzfalak beépítése.

A társaság továbbá előre hozza a rendszer egy már korábban tervezett költöztetését egy másik helyen néhány hónapja épülő új adat központba. Továbbá a PS3 kötelező rendszerfrissítése minden regisztrált PlayStation Network felhasználót kötelez rá, hogy változtassa meg jelszavát, mielőtt bejelentkezik a hálózatra. Egy további biztonsági rétegként a jelszó csak azon a PS3 készüléken változtatható meg, amellyel a regisztrációt aktiválták, vagy külön e-mailes validációs folyamat eredményeképpen.

A társaság továbbá minden minden jogi és informatikai eszközt bevet, hogy a behatolók bíróság elé kerüljenek.

"Ez a hálózatunk elleni bűncselekmény nem csak a mi fogyasztóinkra, hanem az egész iparágra hatással volt" mondta Kazuo Hirai, a Sony Corporation elnökhelyettese. "Ezek a támadások egyértelműen rávilágítanak az online világ biztonsági kérdésének fontosságára. Fogyasztóink adatainak védelmét nagyon komolyan vesszük és ez irányban minden erőnkkel támogatást nyújtunk vásárlóinknak. A cégnél éjjel-nappal azon dolgoztunk, hogy a szolgáltatásokat újra elindíthassuk, igazoltan magasabb biztonsági szinten. A Playstation Network és Qriocity felhasználók érdekeit komoly sérelem érte. Levontuk a következtetéseket és a lojális, regisztrált felhasználóink számára egy köszönetnyilvánítási programot indítunk, hogy amíg a megszokott online közösségi alkalmazások újból nem üzemelnek teljes mértékben, türelmüket ezzel is megköszönjük."

Ingyenes ajánlat és "Welcome Back" köszönetnyilvánítási program:

Habár nincs bizonyíték rá, hogy hitelkártya adatok illetéktelen kezekbe kerültek, a társaság elkötelezett, hogy segítse a felhasználókat személyes adataik védelmében és ingyenes segítséget nyújt, az adatvédelmi lopások védelme szolgáltatásban és/vagy hasonló programokban. A bevezetés helyi szintű, amelyről hamarosan bővebb információ lesz elérhető minden régióban.

A társaság egyúttal világszerte elindítja a PlayStation Network és a Qriocity "Welcome Back" programot, amely az egyes piacokra lesz szabva, hogy a vásárlóknak egy sor szolgáltatást és prémium tartalmat biztosítson, mintegy hálaként a felhasználók türelméért, támogatásáért és hűségéért.

A "Welcome Back" program főbb elemei:

- Minden régióban külön, ingyenesen letölthető PlayStation szórakoztató anyag lesz elérhető. A részletekről minden régió idejében és megfelelő részletességgel kap tájékoztatást.
- Az összes jelenlegi PlayStation Network felhasználó ingyenesen, 30 napos időtartamra hozzáfér a PlayStation Plus prémium szolgáltatáshoz. A PlayStation Plus felhasználók pedig 30 napig ingyen vehetik igénybe a szolgáltatást
- A Qriocity Music Unlimited felhasználók (ahol ez a szolgáltatás elérhető) 30 nap ingyenes használatot kapnak.

További "Welcome Back" szórakoztató és szolgáltatási ajánlatok fognak megjelenni a következő hetekben, amint a társaság ismét elindítja a PlayStation Network és Qriocity szolgáltatást, hogy jelenlegi felhasználóink még magasabb szintű szolgáltatásban részesüljenek.

A SNEI további lépéseket fog tenni a tranzakciók biztonságának további erősítéséért mielőtt a PlayStation Store és a Qriocity szolgáltatásokat ismét elindítja még ebben a hónapban.
3 hozzászólás

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 6 napja

Jó lenne tényleg ha már indulna tolnám a killzone-t és a Black OPSOT.
Rühellem az összes hackert

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 12 napja

az összes hekkernek mondom:
basszatelibe a ***** édes annyát
sony:
siessetek tolni akarom a black opsot!!!!!!!!

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 14 napja

m?g mindig nem jo. ez már vicc

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaImperator profiljadrift3r91 profiljaPetX profiljagery1113 profiljamarco profiljaMarduk profilja