Még egy free-to-play Skyrimmel is összefuthatunk az "elkövetkező pár évben"

2012. március 28.
1.5591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Régen hallatott magáról utoljára az ngmoco, ám a kiadóvállalat ma egy felettébb elhamarkodottnak tetsző kijelentéssel vívta ki magának ismét a figyelmet: a vállalat szerint évek kérdése csupán, hogy a freemium címek a tavalyi kasszasikerű RPG-vel vetekedjenek.

Észrevehetően mind több és több fejlesztő/kiadó próbál szerencsét a free-to-play modellel, mely téren már számos alkotás bizonyított - de vajon milyen mederbe terelődik ezzel az ipar? Ben Cousins, az ngmoco Stockholm igazgatója részben erre is választ óhajt adni.

Cousinsnak meggyőződése, hogy a freemium címek rövidesen a single-player élményre is átnyergelnek, mely folyamat idővel egy az The Elder Scrolls V: Skyrim-mel egyenértékű alkotást is eredményezhet.

Úgy vélem, a single-player lesz a freemium bevételek következő állomása. Méghozzá tradicionális, sztori-alapú, előre megírt, lineáris és nem lineáris single-playerről beszélek, olyanról, mint amilyenekkel a konzolokon találkozhatunk.

Száz százalékig biztos vagyon benne - nagy összeget mernék rá tenni -, hogy az elkövetkező pár évben a Skyrim freemium megfelelőjével is összefutunk. Egy olyan játékot, mint a Skyrim, amelyben bővítjük a skilleket és a felszerelést, s amellyel több száz órát el tudunk tölteni... nos igazság szerint egy ilyen játékot a legkönnyebb a free-to-play modellbe beágyazni. Ez hatalmas sikert aratna.


Ugyanebben az interjúban Cousins megjegyzi, véleménye szerint a jövőben a free-to-play játék lesz a videojátékok legnagyobb népszerűségnek örvendő formája.
5 hozzászólás

Braddock

13 éve, 1 hónapja és 7 napja

Azért én nem bánom ha mégsem futok vele össze!

válasz erre

gymtonic74

13 éve, 1 hónapja és 7 napja

Ö ebben az üzleti modellben mozog, még jó hogy E.T. hazabeszél. Ha ez ekkora üzleti siker, és ilyen könnyü beágyazni, a hereveröre, akkor miért nem csinálta meg még senki? Ben Kuzin, te próféta!mosolygó smiley Csak az a baj, hogy már közelednek az ápolók. Bár az örült ötletekböl születnek, az örült kisbabák. Egy besötétített szobában.mosolygó smiley Még jól is elsülhet, mondá a bombagyáros próféta, a szent kandalló közelében.

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 8 napja

Mindig feltűnnek ilyen nagyon okos emberek, időről időre. Aztán szép lassan el is tűnnek... És minden marad a régiben.

Nagyon remélem, hogy nem süllyed le a f2p szintjére soha a Skyrim...

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 8 napja

hate ezt azert megneznem...mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 8 napja

Jajj nekem.Na ez hiányzik csak...wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja