Még tovább drágulhatnak a memóriák

2017. március 24.
3.2231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A memóriamodulok piaca az elmúlt években sokat fejlődött, a legjelentősebb változás pedig egyértelműen a DDR4-es szabvány elterjedése, mely kapcsán sokan árcsökkenésre számítottak.

Az árak azonban jó ideje inkább ellentétes irányba mozognak és folyamatosan drágul a piac, a jövőkép pedig egyelőre nem tűnik megnyugtatónak. A TrendForce alá tartozó DRAMeXchange nemrég közzétette legújabb jelentését, melyből kiderült, hogy csak tavaly ősszel 20 százalék környéki áremelkedést tapasztalhattunk a piacon.

Ők 4GB DRAM átlagos árát vizsgálták, mely 14,5 dollárról 17,5 dollárra ugrott fel, a következő hónapokat illetően pedig jó esetben stagnálást, rosszabb változatban további drágulást jósoltak. A gyártók többsége mostanság megpróbálja olyan extrákkal "elfogadtatni" a magas árat, mint például az RGB LED világítás vagy az extrémebb külső.
3 hozzászólás

kpal

3 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ezért veszek inkább garis használt DDR4-et :ccol:

válasz erre

totyak

3 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nem értem a drágulást okát, elvégre egy nyomtatott áramkörről beszélünk. A technikai feltételek adottak a gyártáshoz, akkor mi a magyarázat? Azért ne tegyenek rá mindenféle haszontalan csicsamicsát, hogy drágábban lehessen adni!

válasz erre

WarriorAutobot

3 éve, 2 hónapja és 3 napja

Szóval megszívtam. Tavaly ősszel kellett volna az a memória amit a gépbe szeretnék, de így most majd kénytelen leszek drágán megvenni.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljaSándorkolbász profiljaWickedSick profiljamarco profilja