Még a PS2-es játékok futtatása sem okoz gondot az új Xbox-nak

2020. december 01.
21.9651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Elképesztő felvétel bukkant fel a világhálón arról, hogy az Xbox Series S - és vélhetően az Xbox Series X is - képes könnyedén futtatni a régebbi Xbox-játékok mellett akár PS2-es címeket is, méghozzá egy aprócska trükkel.

Mindezt a Modern Vintage Gamer Youtube-csatorna hozta nyilvánosságra, akik bemutatták a dolgok mikéntjét, így bárki utánuk csinálhatja otthon a következőket: csak kapcsoljuk be az új konzolon a fejlesztői módot (Developer Mode), majd ennek aktiválásával már feltelepíthetjük rá a RetroArch-ot, mely egy nyílt forráskódú emulátorként simán megbirkózik az UWP-s programokkal.

Azaz nem okoz majd gondot a konzolon PS2-es játékokkal játszani, mint ahogyan az alábbiakban a gyakorlatban is láthatjuk például, mint God of War, Silent Hill 2, Jack and Daxter, ICO vagy Shadow of the Colossus fut a Microsoft masináján. Szürreális.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

totyak

3 éve, 7 hónapja és 26 napja

Gyakorlatilag emulátor telepítési lehetőséget enged a Micro a masinára és ezt használják ki. Szép találat, de semmi különleges nincs benne. És vélhetően a Micro egy frissítéssel ki is fogja takarítani ezt a lehetőséget a masináiról.

válasz erre

muki

3 éve, 8 hónapja és 2 napja

Vagy MS vagy Sony, de valaki ezt nagyon hamar fogja kinyírni.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 8 hónapja és 2 napja

Kíváncsi leszek, mikor rántják ki ezt a lehetőséget.

válasz erre

Gólem

3 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nem semmi.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja