Mauritius lehet az első teljesen 'vezeték nélküli' ország

2005. június 25.
1.5321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Indiai-óceánban található, 2000 km2 alapterületű, 1,2 millió lakosú szigetországban a kormány támogatásával az ADB Networks nevű cég teljes vezeték nélküli szélessávú lefedettség kiépítésére törekszik.

A mauritiusi kormánynak olyan nagy cégeket is sikerült megnyernie a projekt számára, mint a Microsoft és az Oracle. A WLAN-hálózat jelenleg a sziget 60%-át fedi le, ám ez a tervek szerint az év végére elérheti a 90%-ot is. A kormány a műszaki beruházás ösztönzése mellett egy oktatási programot is beindított.

A program keretében eddig mintegy 37 ezer helyi lakost tanítottak informatikai ismeretekre. A terv előtt álló egyetlen akadály a fő vezetékes távközlési szolgáltatónak számító, és ebből adódóan erősen ellenérdekelt Mauritius Telecom, amely már több korábbi konfliktushelyzetben is élvezte egyes kormánykörök támogatását.

Az ADB Networks amolyan tesztterepnek szánja Maurituist, amelynek tapasztalatai modellértékűek lehetnek az afrikai országok számára. Afrikában többnyire meglehetősen szegényes a vezetékes telekommunikációs infrastruktúra, így a különböző vezeték nélküli szélessávú megoldások mindenképpen életképes alternatívát kínálnak.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja