Mától olcsóbb a PlayStation 3

2007. július 09.
1.8051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony képviselői bejelentették, hogy a mai naptól kezdődően kerek száz dollárral olcsóbban juthatnak hozzá a vásárlók a PlayStation 3-hoz az Egyesült Államokban.

A japán elektronikai konszern elnöke Ryoji Chubachi a hétvégén a Reutersnek adott interjújában még arról beszélt, hogy nem tervezik csökkenteni a PS3 árát, ezért igen csak nagy meglepetésnek számít, hogy mától az amerikai üzletekben immár 499 dollárért lehet megvásárolni a konzolt, amely eddig még 599 dollárba került. Elemzők szerint a PlayStation 3 magas ára kulcsszerepet játszott abban, hogy a rivális Nintendo Wii-ből jóval többet, Japánban például hatszor annyit adtak el, mint a Sony játékgépből, a vállalat pedig ezen új lépéstől várja az áttörést és a konzol iránti kereslet növekedését. A PS3 azonban még így is mintegy húsz dollárral drágább, mint az Xbox 360 legdrágább verziója, és kétszer annyiba kerül mint a Nintendo Wii, a konkurens termékekkel szemben viszont rendelkezik beépített kéklézeres (Blu ray) optikai meghajtóval.
Az amerikai érdeklődők tehát mostantól 499 dollárért szerezhetnek be egy 60 GB-s Sony konzolt, ám a gyártó itt is piacra dobja a 80 GB-s merevlemezzel felszerelt prémium változatot 599 dolláros áron, melyhez jár még egy ingyen játék is.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Kezd rájönni a Sony hogy a magas ár miatt nem olyan kelendő a konzolja mint az elvárások? Jól teszi az árcsökkentést.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja