Mától Európában is kapható a Nintendo DS, a Sony PlayStation fő riválisa

2005. március 12.
1.9061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo március 11-én piacra dobta Európában új hordozható játékgépét, a DS-t.

A dupla képernyős, széthajtható, 149 euróba kerülő készüléket több nyugat-európai országban már csütörtök éjféltől elkezdték árusítani, a cég ígérete szerint pedig heteken belül az egész kontinensen, így nálunk is kapható lesz. A Nintendo DS Japánban és az Egyesült Államokban tavaly december óta van forgalomban – azóta mintegy négymillió darabot adtak el belőle. A játékgép több okból is rendkívül népszerű.

Egyebek mellett azért, mert jelenleg mintegy 700 különféle, a Nintendo GameBoy Advance konzolhoz kifejlesztett játék játszható rajta, további 130 pedig éppen fejlesztés alatt áll. A játékok 27 és 42 euró közötti összegbe kerülnek. A készülék két képernyője közül az egyik érintésérzékelős. A DS-sel akár egyszerre 16-an is játszhatnak többszereplős játékokat vezeték nélküli kapcsolat révén még úgy is, hogy csupán egyikük rendelkezik az adott játékprogram egy példányával. A játékgép emellett alkalmas szöveges üzenetek küldésére, sőt a gyártó egy zene- és mozgóképlejátszást támogató kiegészítő adapter forgalmazását is tervezi a közeljövőben.

További újdonság a készülékkel kapcsolatban, hogy Iwata Satoru, a Nintendo elnöke a CeBIT-en rendezett sajtókonferencián bejelentette egy WiFi szélessávú vezeték nélküli hálózati megoldáson alapuló szolgáltatás közeljövőben történő beindítását a DS-tulajdonosok részére. Ennek segítségével ezentúl nemcsak az egymás közelében tartózkodók, hanem a világ legtávolabbi pontjai lévő DS-rajongók is játszhatnak majd egymással többszereplős játékokat, az interneten keresztül. Ehhez mindössze arra lesz szükség, hogy felkeressék a legközelebbi WiFi forró pontot, majd onnan rácsatlakoztassák készüléküket a Nintendo játékhálózatára. A vállalat már dolgozik az első kapcsolódó játékprogram, az „Animal Crossing” fejlesztésén, amely a szolgáltatás beindításával egy időben jelenik majd meg.

A sajtókonferencián Iwata az új Nintendo játékkonzolról, a „Revolution” kódnevű készülékről is részleteket árult el. Ezek alapján a Revolution az IBM „Broadway” processzorával, az ATI grafikus lapkájával, továbbá WiFi alkalmazással is fel lesz szerelve.

A Sony legutóbbi hivatalos tájékoztatása szerint hogy az elektronikai óriáscég március végéig forgalomba hozza Európában a DS fő konkurensének számító PlayStation Portable készüléket. Egyes nem hivatalos források szerint azonban a premier valószínűleg késedelmet fog szenvedni, ám konkrét dátumot senki nem közölt ezzel kapcsolatban. A multimédiás megoldásokkal is ellátott, kisméretű optikai lemezes PSP a DS-nél valamivel drágább, az Egyesült Államokban például 250 dollárba kerül, szemben a Nintendo készülék ottani 150 dolláros árával.

Kapcsolódó linkek:
Nintendo DS
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaMonyo profilja