Mától eredetvizsgálat nélkül is használható az IE 7

2007. október 09.
2.3301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft különösebb felhajtás nélkül kiadott egy kisméretű frissítést a root azonosítókhoz, ezzel valójában feloldotta az Internet Explorer 7 telepítési korlátait, és minden Windows XP felhasználó számára elérhetővé tette a böngészőt.

A Windows Genuine Advantage (WGA) rendszer eredeti küldetése, hogy ellenőrizze a szoftverek, kiemelt módon az operációs rendszerek eredetiségét. A Microsoft a rendszert kiterjesztette az egyéb programok, így az Internet Explorer telepítésére is.

Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy ha valakinek a gépén a Windows XP nem ment át az eredetvizsgálaton, akkor nem volt képes telepíteni a böngészőt sem. Az elemzők nem látnak tisztán az ügyben, hogy mi késztette a változtatásra a céget. A legtöbben kiemelik, hogy az IE 7 és az eredetvizsgálat akadályozta a letöltéseket és elriasztott számos felhasználót, miközben a rivális Firefox egyre erősebben van jelen a piacon. A Microsoft azonban biztonsági okokkal támasztja alá közleményében a szigorítás feloldását, mivel az IE 7 a legvédettebb verzió, mindenkinek érdeke mielőbbi, minél széleskörűbb elterjedése.

Mindenesetre tény, hogy a Steve Reynolds, a böngésző programmenedzsere is megerősítette az elérhetőség kiterjesztésének hírét, és a nem a legfontosabb frissítések, hanem a szabadon választható kiegészítő letöltések kategóriába került 281 KB-os csomag mér elérhető az automatikus frissítési rendszeren keresztül, vagy a Microsoft weboldaláról, és kis mérete ellenére lehet, hogy komoly hatással lesz a böngészőpiacra.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ez nem más mint dicsekvés ! A nyomkövető progik ,és a rootkitok simán átjutnak ezen is csak igy nehezebb még vele dolgozni ,az interneten pláne a letöltések .

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja