Marvel-féle filmes univerzum készül a Call of Duty alapján

2017. április 06.
3.9121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Call of Duty megfilmesítésének ötlete bizonyára egyetlen rajongó előtt sem meglepetés, hiszen az Activision Blizzard korábban több ízben is beszélt erről, de a The Guardian magazin cikkéből most kiderült néhány érdekesség a téma kapcsán.

Megtudtuk például, hogy a kiadó nem egy-két epizódban gondolkozik a Call of Duty filmek kapcsán, hanem szeretnének felépíteni egy olyan filmes univerzumot, amit a Marvel is megtett az elmúlt években, így ami a képregényes világban például Vasember és Thor kalandjait szimbolizálja, az a COD esetében a Black Ops és a Modern Warfare mellékágak lesznek.

A témában a magazin Stacey Sher-t és Nick van Dyk-ot szólaltatta meg, avagy az Activision első embereit, akik közül Nick korábban a Disney egyik vezetőjeként is dolgozott, így komoly rálátása van a filmes világra is, noha az izgalmasabb részleteket inkább Sher közölte, aki szerint már jövőre érkezhet is valami első Call of Duty mozifilm kapcsán, amelyen évek óta dolgoznak.

Az alkotó szerint egy csapat írót béreltek fel azért, hogy valami nagy dolgot alkossanak, lévén szeretnének egy hibridet megvalósítani, egy sztorit a sztori mögött, ami összekapcsolja egymással a Modern Warfare és a Black Ops szériákat éppen úgy, ahogyan azt a Marvel filmekben is láthattuk, ezáltal egyik következik a másikból és fordítva, miközben a kapcsolódási pontok mellett folyamatosak lesznek az utalgatások és az easter eggek is.

Van Dyk hozzátette, hogy egy Bosszúállók-stílusú crossover sorozatot képzeljünk el, amelyben összekapcsolják az univerzumokat, és létrehoznak a Marvel mintájára egy összetett idővonalat. A filmek egyébiránt nem kapcsolódnak majd közvetlenül a játékokhoz, sokkal közérthetőbbek lesznek, ellenben a magas szintű adrenalin, az intenzitás és egyéb jellemzők azért itt is megmaradnak majd.

Az interjúban szóba került egyébiránt, hogy az Activision Blizzard egy történelmi korokra fókuszáló TV-sorozatról is beszélgetett már - a korai Call of Duty-játékok mintájára -, amellyel szintén a Marvel-féle Netflix-sorozatoknak szeretnének ellenfelet állítani, de hogy ez megvalósulhat-e, vagy megmarad terv szintjén, az egyelőre kérdéses, akárcsak a Starcraft és Overwatch mozik, amelyek szintén szóba kerültek, de az első Call of Duty film sikerén múlhatnak.
4 hozzászólás

totyak

3 éve, 7 hónapja és 11 napja

Nem érzem, hogy ebből a játékból filmet kellene készíteni, szerintem nem is lehet blőle jó flmet csinálni. Csak attól lesz majd CoD, mert azt a címet adják neki, egyébként bármilyen akciófilm is lehetne.

válasz erre

muki

3 éve, 7 hónapja és 12 napja

Na ez érdekesen hangzik, az biztos hogy hangulatilag nagyon durva filmekre számíthatunk - már csak a játékokból is kiindulva. Remélhetőleg jó rendezőhöz kerül.

válasz erre

Gólem

3 éve, 7 hónapja és 12 napja

Nagyon jól hangzik, drukkolok! Csak ne legyen belőle annyi mint aMarvel filmekből mert azoktól már hányok.

válasz erre

Imperator

3 éve, 7 hónapja és 12 napja

Remélem belebuknak. Végül is a játékaik is már filmes szinten vannak, ismertebb színészek, 2-3 óra kampány meg ész nélküli lövöldözés. Az újabb részek is teljesen lelketlenek, ugyanarra a kliséhalmazra épülnek, csúnya rossz fiúk nagyon rosszat csinálnak, kiküldenek ellenük egy szakaszt, (főhős végtagelvesztése is lassan ismétlődni látszik), mindig van köztük áruló, fél csapat kinyuvad majd kampec a főgenyónak is. Sajnos nem hiszem hogy filmes szinten is ennél többet tudnának nyújtani, mert jó volt mondjuk a Sólyom végveszélyben, de ha az ehhez hasonló filmeket tömeggyártanák, mert ugye CoD és annak évente kell jönni, akkor ott tartunk hogy a 2. film után már senkit nem érdekelne az egész. A CoD-ban nincs olyan potenciál szerintem, hogy hosszabb távon ki tudja elégíteni a nézőket.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

1000feri profiljaiPet profiljarDAVE profiljaImperator profiljatotyak profilja