Már Kínában van a legtöbb DSL szélessávú internetező

2004. október 06.
1.5631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A DSL Forum felmérése szerint a kínai telefonvonalas szélessávú internetes felhasználók száma egy év alatt a duplájára, 13 millióra nőtt, ami jelenleg a legmagasabb adat a világon.

Fontos persze megjegyezni, hogy a felmérésbe nem vették bele az Egyesült Államokban többséget alkotó kábeles felhasználókat, csupán a világ többi részén jóval elterjedtebb DSL telefonvonalas szélessávú kapcsolatok számát vizsgálták. Az abszolút szám ráadásul azért is félrevezető lehet, mivel a 13 milliós adat a távol-keleti ország hatalmas népessége miatt a lakosság alig 1, az összes telefonvonalnak pedig csupán mintegy 6%-át érinti.

Ez utóbbi szám a szélessávú előfizetések arányát tekintve vezető Dél-Koreában például 26%. A szélessávú vonalak száma egyébként az év közepén világszerte 78 millió volt, a DSL Forum szerint pedig decemberre elérheti a 100 milliót is.

A Kínában tapasztalható látványos növekedést több tényező is elősegítette - ezek közül elsőként említendő a nagyvárosokban található rengeteg soklakásos lakóépület, amelyekben viszonylag egyszerűen kiépíthető a hatékony központi DSL infrastruktúra, így a lakók tömegének gyors és olcsó kapcsolat áll a rendelkezésére. Emellett az állam által támogatott társas, a világháló segítségével végezhető interaktív tanulás, és persze az online játékok népszerűsége is növelte a szélessávú internetezők táborát.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja