Már kapható az ATI Radeon 9800 XT

2003. október 21.
1.8511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az idei őszi/téli időszak egyik vélhetően legnagyobb népszerűségre szert tevő grafikus megoldása, az ATI Technologies-féle Radeon 9800 XT az elmúlt hétvégén megjelent a kereskedelmi forgalomban, persze ilyen grafikus kártyákat egyelőre leginkább a japán és amerikai számítástechnikai boltokban találhatunk.

Aki esetleg nem tudná, a kanadai székhelyű gyártó említett újdonsága révén a legnagyobb teljesítményű, high-end kategóriás videokártyák piacán kíván minden korábbinál keményebb konkurenciát állítani versenytársainak.

A nemrégiben bejelentett és néhány napja immár a kereskedelmi forgalomban is elérhető Radeon 9800 XT nem más, mint a már jól ismert Radeon 9800 Pro enyhe ráncfelvarráson átesett, magasabb működési frekvenciákkal rendelkező új változata. A nem kevesebb mint 256 MB memóriával szerelt kártyáról az ATI Technologies azt állítja, hogy jelen pillanatban a világ legnagyobb háromdimenziós grafikus teljesítménnyel rendelkező, számítógépes játékosoknak szánt grafikus kártyája. Érdekesség, hogy a vállalat szeptember 30-án kerített sort a Radeon 9800 XT hivatalos bejelentésére, vagyis a gyártónak alig három hétre volt szüksége az újdonság piacra történő bevezetésére, ami ebben a szegmensben meglehetősen rövid időnek számít.

Mondanom sem kell, hogy a világ legnagyobb teljesítményű 3D-s videokártyájának alaposan megkérik az árát. Elmondások szerint egy-egy Radeon 9800 XT-ért az Egyesült Államokban 485-564 dollárt, Japánban pedig nem kevesebb mint 593-665 dollárt kérnek a számítástechnikai kereskedésekben. Jelen pillanatban egyébként ATI Technologies, Sapphire Technology, ASUSTeK Computer és VisionTek gyártmányú Radeon 9800 XT kártyák kaphatók a piacon, a későbbiekben azonban várhatóan más gyártók is előrukkolnak majd ilyen új kártyákkal. A többek közt D-Sub, DVI-I és TV-Out csatlakozókkal ellátott Radeon 9800 XT kártyák R360 típusjelzésű grafikus processzora egész pontosan 412 MHz-es frekvenciával rendelkezik, DDR SDRAM grafikus memóriája pedig 730 MHz-es frekvencián ketyeg.

Kapcsolódó linkek:
ATI Technologies
2 hozzászólás

jezzahun

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

te is megtaláltad a jó régi ati-t? emlékszek amikor ilyenre váagytam... szé ps volt az élet..

válasz erre

badam10

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

Óóó...
Amikor még ilyenek voltak kaphatók, de szép idők voltak!röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaXTomiX0029 profilja