Máris megérkezett az első teszt, ami összeméri a PS5 és az Xbox Series X erejét

2020. november 12.
20.2301
Maniac profilja, adatai
Maniac
Várható volt, hogy nem tétlenkedik sokáig a Digital Foundry csapata, és egy mindkét platformra elérhető videojáték segítségével összemérik a PS5, valamint az Xbox Series X erejét, de arra azért nem számítottunk, hogy ez ilyen gyorsan bekövetkezik.
 

Márpedig így történt, a kiválasztott játék pedig a Devil May Cry 5: Special Edition lett, amit mindkét platformon meghajtottak, azonban jelentős különbséget nem találtak a két masina között, egyszer az egyik, egyszer a másik produkált jobb teljesítményt, de soha nem kirívó különbséggel.

A játékot 4K-ban és korlátlanra állított framerate társaságában futtatták, és azt találták, hogy az Xbox Series X-en nagyjából 8 százalékkal jobb volt a képfrissítési ráta, azonban 1080p-s felbontásban, 120fps mellett már a PS5 produkált jobb teljesítményt egy kicsivel, noha fontos kiemelni, hogy mindkét platformon csak 100fps körül teljesít a játék. Lássuk a kapcsolódó videókat:

Nézd nagyban ezt a videót!

6 hozzászólás

crashpipi

1 éve, 1 napja

Sosem értettem az efféle teszteket. Ezért vettem meg mindig mindkettőt. És mielőtt bárki elkezdené a szokásos szemellenzős fillérba-óskodást, tudom a pc... És is imádom a pc-m, több, mint 24 éve lassan, de konzolon játszom szívesebben, nagy tévén, kanapén, a pc marad az rts-re és hasonlókra a pici 27-es monitoron.

válasz erre

totyak

1 éve, 4 napja

Valószínűleg már mindenki rég eldöntötte melyik konzolt pártolja inkább és kevesen vannak, akik ilyen tesztek alapján döntenek.

válasz erre

VaPe

1 éve, 4 napja

Olyan mindegy melyik milyen. Ha bármiben elverné az Xbox, nekem akkor is PS lenne, egész egyszerűen az áll hozzám közelebb. Mind játék felhozatalban, mind stílusban.

válasz erre

Yanez

1 éve, 4 napja

Nem prevgen játékkal kéne méricskélni, hanem olyannal, ami eredetileg az új masinákra lett optimalizálva. Amúgy meg az alattam lévő hozzászólónak van igaza, tökmindegy melyik lesz jobb egy hangyányival, ez nem PC, ergo konzoloknál nem számít. Lásd Nintendo Switch.

válasz erre

muki

1 éve, 4 napja

Nem értem minek ezek. Ha valaki teljesítményt akar csak, az PC-t épít. Ezeket a konzolokat az exkluzívok döntik el.

válasz erre

Gólem

1 éve, 4 napja

Tényleg nem sok a különbség köztük.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaBenny Ray profiljamarco profiljaWickedSick profiljaM.O.R.P.H. profilja