Már rendelhető az Asus új Eee PC X101CH netbookja

2012. március 08.
1.8061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint az Asus új, Eee PC X101CH típusjelzéssel ellátott netbookja már felbukkant a nagyobb külföldi online üzletek árlistáján, és már előrendelhető 280 dolláros áron.

Az újonnan megérkezett noteszgép még a gyártó korábbi Seashell dizájnjával rendelkezik, a borítása alatt pedig nem meglepő módon már az Intel új Cedar Trail Atom processzora teljesít szolgálatot. A konfiguráció mindössze 262 X 180 X 22 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1 kilogrammos tömeg párosul (háromcellás akkumulátorral).

A netbook a kategóriájára jellemző méretű, 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik, a keretében pedig egy 0,3M pixeles webkamera, és egy mikrofon kapott helyet. Az Asus Eee PC X101CH az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel dupla magos, 1,6 GHz-re hangolt Atom N2600-as központi feldolgozójával van felvértezve, ami egy 1 GB RAM-mal feltöltött DDR3-as memóriarendszerrel operálhat. A képi megjelenítésért az Imagination Technologies-től licencelt, PowerVR alapokra építkező grafikus chip felel, ami a 400 MHz-es frekvencián üzemel, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB kapacitású hagyományos merevlemez gondoskodik.

A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy Ethernet kontroller, illetve egy 802.11b/g/n rendszereket ismerő WiFi modul garantálja. A külső részen található egy SD és MMC formátumok kezelésére felkészített kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, egy RJ-45 LAN, két darab USB 2.0, valamint az audiorendszer kombinált fejhallgató/mikrofon csatlakozója. A szóban forgó netbookot a Microsoft előtelepített Windows 7 operációs rendszerének Starter változatával, valamint egy háromcellás akkumulátorral szállítja a gyártó, ami a hivatalos adatok szerint öt óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani.

Már rendelhető az Asus új Eee PC X101CH netbookja - 2. kép


Már rendelhető az Asus új Eee PC X101CH netbookja - 3. kép

4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 1 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

13 éve, 1 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
És hol rendelhető?
"felbukkant a nagyobb külföldi online üzletek árlistáján"

Tehát odakintről!kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 18 napja

És hol rendelhető?

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 1 napja

Elég kedvező ára van!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaBotyi profiljamarco profilja