Már rendelhető az Archos új 70-es táblagépe

2010. november 05.
5.9981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Archos a napokban bejelentette, hogy újabb táblagépét dobta piacra, a frissen megjelent újdonság Archos 70 névre lett keresztelve, és már megrendelhető a gyártó weblapjáról 275$-os áron.

A legújabb Archos 70 hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 201 X 114 X 10 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 300 grammos tömeg párosul. Ahogy azt már a típusjelzése is sugallja, az új táblagép egy 7 inches, több érintés egyidejű kezelésére is képes kapacitív érintőképernyővel van tervezve, ami a 800 X 480-as natív felbontással rendelkezik.

A kijelző keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera VGA felbontású változata, a mikrofon, valamint a sztereó hangszórópár sem. Az új Archos 70 az 1GHz-re hangolt Cortex-A8-as központi feldolgozóval van felvértezve, ami mellé az OpenGL ES 2.0 grafikus gyorsítót társították a tervezők. Az adatok tárolásáról egy 8GB-os flash alapú meghajtó gondoskodik, amin a Google népszerű Android operációs rendszerének legújabb, 2.2-es Froyo változata kapott helyet. Amennyiben valaki kevesellné az előbb említett tárolókapacitást, akkor SD kártya segítségével akár további 32GB-al is növelhető a szabad terület mérete, ráadásul a rendszer hamarosan elérhető lesz 250GB-os hagyományos merevlemezzel szerelt változatban is.

A konfigurációban persze szerepel még az integrált audiorendszer, és a G szenzor is. A hálózati rendszert egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található az előbb említett SD kártyaolvasó, egy HDMI kimenet, két darab USB 2.0, valamint a beépített hangkártya fejhallgató csatlakozója. Az új Archos 70 alapmodellje már beszerezhető a gyártó hivatalos honlapján keresztül 275$-os áron, viszont a 250GB-os merevlemezzel szerelt változat megjelenésére még várnunk kell, de annyit mindenesetre már tudni róla, hogy az árcéduláján 350$-os összeg fog szerepelni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja