Már rendelhető az Archos új 101 XS táblagépe

2012. szeptember 23.
1.9191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint a francia illetőségű Archos piacra dobta a nemrég bemutatott, Archos 101 XS típusjelzéssel ellátott táblagépét, és az már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 380 eurós áron.

A tablet érdekessége, hogy a gyártó egy mágneses megoldással rögzíthető borítással szállítja, ami szükség esetén akár még teljes QWERTY billentyűzetként is munkára fogható. A most felbukkant gép mobilitására nem lehet panasz, ugyanis mindössze 273 X 170 X 8 milliméteres méretekkel rendelkezik, a tömege pedig alig 600 gramm.

Az Archos 101 XS egy 10,1 inches szélesvásznú érintőkijelzővel gördült le a gyártósorról, amit az 1280 X 800-as natív felbontás jellemez. A táblagép a TI OMAP 4470-es SoC (System-on-a-Chip) számítási teljesítményét kamatoztatja, ami két darab 1,5 GHz-re hangolt Cortex A9-es processzormagot és egy PowerVR SGX544 grafikus feldolgozót tartalmaz, mellé pedig egy 1 GB RAM-mal feltöltött memóriarendszert társítottak a mérnökök. Az adatok tárolásáról egy 16 GB-os flash alapú meghajtó gondoskodik, de természetesen ez a kapacitás Secure Digital memóriakártya használatával akár további 128 GB-tal is bővíthető.

A hálózati eszközök listáján egy egyelőre ismeretlen típusú WiFi modul, illetve egy Bluetooth 4.0 adapter szerepel. A külső részen található egy microSD kártyaolvasó (SDXC kompatibilis), egy mini HDMI videokimenet, egy teljes méretű és egy micro USB 2.0 port, valamint a beépített audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozói.

A táblagépet a Google Android operációs rendszerének 4.0-ás Ice Cream Sandwich változatával szállítja a vállalat, de az ígéretük szerint hamarosan rendelkezésre áll a 4.1-es Jelly Bean frissítés is.
5 hozzászólás

Vendég

8 éve, 6 hónapja és 19 napja

csirkee írta:
jó és szép kis kütyü, bejön, csak kár h én nem tudnám kihasználni mint táblagépet
Miért nem?

válasz erre

csirkee

8 éve, 6 hónapja és 19 napja

jó és szép kis kütyü, bejön, csak kár h én nem tudnám kihasználni mint táblagépet

válasz erre

Vendég

8 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem olcsó...

válasz erre

Vendég

8 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nagy ötlet ez a mágneses cucc!

válasz erre

Vendég

8 éve, 6 hónapja és 20 napja

4-es android már elég jó táblához is. Faja kis cucc.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaXelosz profiljagery1113 profiljarDAVE profiljaM.O.R.P.H. profiljatotyak profiljasony1515 profilja