Már rendelhető a PowerColor új HD5770 Evolution gyorsítója

2010. november 11.
2.0141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor piacra dobta a korábban már bemutatott, PowerColor HD5770 Evolution névre keresztelt videokártyáját (AX5770 1GBD5-DHC1G gyári modellszám), és az már megrendelhető a nagyobb európai webáruházaktól 150 euró körüli áron.

A frissen felbukkant újdonság hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik.

A videokártya 40nm-es gyártástechnológiával előállított Juniper grafikus feldolgozója 800 darab Stream processzorral, 40 darab textúrázó egységgel, 64 darab Z/Stencil ROP és 16 darab Color ROP egységgel van felvértezve, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül érheti el. A PowerColor HD5770 Evolution órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices referencia értékeit, vagyis a GPU sebességét 850MHz-re hangolták be a tervezők, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1200MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget.

A kártya különlegessége, hogy a nyomtatott áramkörén helyet kapott a Lucidlogix Hydra chipje is, aminek köszönhetően a CrossFireX csatolófelület segítségével az újdonság bármilyen más típusú AMD Radeon, vagy akár nVidia GeForce grafikus gyorsítóval is többkártyás grafikus konfigurációba kapcsolható.

A Radeon HD 5000-es széria többi tagjához hasonlóan természetesen a gyorsítókártya is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices Stream, Accelerated Video Transcoding (AVT), második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), valamint Eyefinity technológiája egészít ki.


Már rendelhető a PowerColor új HD5770 Evolution gyorsítója - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja