Már rendelhető a HP új Folio 13 ultrabookja

2011. december 09.
1.9591
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint a Hewlett Packard megkezdte szállítását az eredetileg még novemberben bemutatott, HP Folio 13 típusjelzéssel ellátott ultrabookjának, és az már megrendelhető a nagyobb külföldi webáruházaktól 900 dollár körüli áron.

A frissen felbukkant, üzleti szegmenst célzó noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 318,5 X 220 X 18 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,49 kilogrammos tömeg párosul.

A konfiguráció egy 13,3 inches szélesvásznú, LED háttérvilágítású BrightView kijelzővel van tervezve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik, a keretében pedig a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera kapott helyet, egy digitális mikrofon társaságában. A HP Folio 13 az Intel HM65 Express chipkészlet köré épül, és az Intel alacsony energiafogyasztású, 1,6 GHz-es Core i5-2467M központi feldolgozójával van felvértezve, ami mellé egy 4 GB RAM-mal feltöltött DDR3-as memóriarendszert társítottak a tervezők. A képi megjelenítésért az integrált Intel HD Graphics 3000-es chip felel, míg az adatok tárolásáról egy 128 GB-os mSATA szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik. A laptop apró mérete miatt optikai meghajtó kizárólag csak opcionális külső egységként érhető el.

A HP Folio 13 hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet kontroller, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy 3.0-ás Bluetooth adapter alkotja, de a felszereltségek listáját tovább gazdagítja még az Intel WiDi (Wireless Display) technológiája is. A külső részen található egy SD és MMC formátumok kezelésére felkészített kártyaolvasó (SDHC és SDXC kompatibilis), egy HDMI, két darab USB 2.0, egy legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer csatlakozója. A hivatalos adatok szerint a standard hatcellás Lithium-Ion akkumulátor (59 WHr) nem kevesebb mint 9,25 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új laptopot egy előtelepített, 64 bites Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel szállítja a gyártó.
1 hozzászólás

Shade

13 éve, 4 hónapja és 13 napja

Szép, de azért durva ára van! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja