Már rendelhető a HP új Envy 6-1010us noteszgépe

2012. június 21.
1.7501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A korábbi híreszteléseknek megfelelően, a Hewlett Packard a tegnapi nap folyamán egy új fejlesztésű hordozható gépéről rántotta le a leplet.

A vállalat most bemutatkozó noteszgépe a boltok polcaira HP Envy 6-1010us típusjelzéssel fog megérkezni, kategóriáját tekintve pedig az Advanced Micro Devices által megteremtett, "sleekbook" névre keresztelt családot gazdagítja. A konfiguráció mobilitására sem lehet panasz, ugyanis a gép 373,8 X 252,7 X 19,8 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé alig két kilogrammos tömeg párosul.

A rendszer egy 15,6 inches szélesvásznú, LED-es háttérvilágítású BrightView kijelzővel van szerelve, amit az 1366 X 768-as natív felbontás jellemez, a keretébe pedig a már jól megszokott webkamera HD változata, valamint egy mikrofon került beépítésre. A HP Envy 6-1010us borítása alatt az Advanced Micro Devices 2,1 GHz-re hangolt, négymagos A6-4455M APU-ja (Accelerated Processing Unit) teljesít szolgálatot, ami mellé egy 4 GB RAM-mal feltöltött DDR3-as memóriarendszert társítottak a tervezők.

A képi megjelenítésért az APU-ba integrált AMD Radeon HD 7500G grafikus feldolgozó felel, az adatok tárolásáról pedig egy 500 GB kapacitású hagyományos merevlemez gondoskodik, míg az optikai meghajtó szerepét egy DVD Super Multi egység tölti be. A különféle hálózatokhoz való csatlakozást egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványokat ismerő WiFi modul, és egy egyelőre ismeretlen típusú Bluetooth adapter biztosítja.

A sleekbook külső részén található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI videokimenet, egy USB 2.0, két darab nagy sebességű USB 3.0, egy RJ-45 LAN, valamint a beépített audiorendszer már jól ismert fejhallgató és mikrofon csatlakozói. A multimédiás felszereltséget gazdagítja még a mélynyomóval kiegészített sztereó hangszórópár, illetve a Beats Audio támogatás.

Az újdonságot a Microsoft előtelepített, 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerével, és egy négycellás Lithium-Polymer akkumulátorral szállítja a cég, bár az utóbbi üzemidejére egyelőre sajnos nem derült fény. Az új HP Envy 6-1010us már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 700 dolláros indulóáron.

Már rendelhető a HP új Envy 6-1010us noteszgépe - 2. kép


Már rendelhető a HP új Envy 6-1010us noteszgépe - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Egy éve volt 700 dolcsi, azóta akkor már valószínűleg jóval olcsóbb. Jó kis noti, meg a HP igényes is a termékeire.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja