Már letölthető az AV Linux legfrissebb 5.0.3-as kiadása

2012. február 12.
1.8251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Glen MacArthur és fejlesztőcsapatának köszönhetően a mai napon egy újabb operációs rendszert köszönthetünk, mégpedig az AV Linux legfrissebb, 5.0.3-as verziószámot viselő stabil kiadását.

Az AV Linux 5.0.3 egy ingyenes, a masszív Debian GNU/Linux alapjaira építkező operációs rendszer (a jelenlegi verzió a legfrissebb Debian 6.0 Squeeze-re), amivel a fejlesztők kifejezetten a különféle multimédiás területeken tevékenykedő felhasználókat célozzák meg. A fejlesztés során az egyik legfőbb cél a lehető leggyorsabb és legstabilabb megoldás elérése volt, de ezek mellett az illetékesek nagy hangsúlyt fektettek a sallangoktól mentes, egyszerűen használható kezelőfelület kialakítására is.

Az AV Linux 5.0.3 lelkét a 3.0.16-os Linux kernel képezi, ami már egy USB duplex javítással gazdagodott, grafikus felületből pedig az LX DE-t kínálja a felhasználóknak, amihez már a teljesen új, Tube névre keresztelt kinézet is készült. Az újdonság kínálatából eltávolították az eddigi Goobox és Gnome Audio alkalmazásokat, emellett a Gpicview helyét immár a gThumb vette át, míg a JSampler Fantasia a QSamplerCVS-re lett lecserélve.

Hálózati áramforrásról üzemelő hordozható gépek esetében a processzor már alapértelmezetten a "performance" profilt alkalmazza, míg akkumulátor használatakor ez automatikusan "ondemand"-ra módosul. Az újdonságok listáján köszönthetjük még az Iceweasel 9.0.1-et, a javított 24 bites támogatással rendelkező OOTB M-Audio Fast Track Pro-t, a "youtube-dl" és "makefz" szkripteket, valamint a fontos frissítésekkel felvértezett Video Editor-t. Az AV Linux legfrissebb 5.0.3-as kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva (2045 MB-os ISO képállomány).

Már letölthető az AV Linux legfrissebb 5.0.3-as kiadása - 2. kép

Az AV Linux 5.0.3 letöltése
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

Ezt kifejezetten dj-zésre is lehet használni? Lehet kéne tennem vele egy próbát. Gondolom a Linuxos stabilitás itt is megvan...

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

De ***** jó ez a speciális kiadás!

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

Minden napra jut egy új Linux. Zsír!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja