Már letölthető a LibreOffice legújabb kiadása

2012. február 15.
1.5951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A LibreOffice fejlesztőcsapata a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy nyolc hónapnyi munkálat után elkészült, és immár letölthető a népszerű irodai programcsomagjuknak 3.5-jelzést viselő végleges kiadása.

A LibreOffice egy ingyenes alkalmazáscsomag, ami minden gond nélkül megbirkózik a szövegszerkesztési (Writer), a táblázatkezelési (Calc), a prezentációs (Impress), az illusztrációs és diagramkészítési (Draw), illetve az adatbázisokkal (Base) való feladatokkal.

A frissen megérkezett szoftver már egy átcsiszolt nyelvtani ellenőrző rendszert kapott, ami az elődjével összehasonlítva lényegesen kisebbé és gyorsabbá vált, emellett átdolgozott ellenőrzési eljárással felügyel a nyelvhelyességre. A Microsoft Windows operációs rendszerek esetében eddig alkalmazott NSIS telepítőt is lecserélték, az új megoldásba pedig a Visual C++ runtime már be van építve, emellett nem használ különálló CAB állományokat sem, és ezek mellett a telepítés folyamata is leegyszerűsödött, és persze gyorsabb is lett.

A LibreOffice legújabb 3.5-ös verziójának RTF fájlkezelése is tovább javult, ugyanis a 2010-ben teljes egészében átírt exportálója után a friss kiadásban bemutatkozott az átgondolt importáló rendszer is. A Base modul egy új PostgreSQL integrált drivert kapott, míg a táblázatkezelő már gyorsabb működéssel dicsekedhet, amennyiben más irodai alkalmazások fájljait importáljuk. A programcsomag a felsoroltakon kívül még rengeteg újítást és javítást tartalmaz. A LibreOffice 3.5 végleges kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A LibreOffice 3.5 letöltése
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Neo1989 profiljamarco profiljamarco profilja