Már kipróbálható az openSUSE második Milestone kiadása

2012. március 22.
1.5851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán Jos Poortvliet bejelentette, hogy az openSUSE Projekt fejlesztőcsapata elkészítette az elkövetkező openSUSE 12.2 operációs rendszer második Milestone kiadását, és az már letölthető Live CD KDE és Live CD GNOME, illetve telepíthető DVD lemezkép formájában is (az utóbbi mindkét asztali környezetet tartalmazza, viszont Live rendszerrel nem rendelkezik).

Az illetékesek kihangsúlyozták, hogy a jelenlegi változatot kifejezetten a tesztelők és fejlesztők részére szánják, ezért éles rendszeren való használatát nem javasolják.

A frissen megérkezett openSUSE 12.2 Milestone 2 természetesen rengeteg frissítést és újdonságot tartalmaz, de a jelenlegi kiadásban a fejlesztők a legnagyobb hangsúlyt az eddig felfedezett hibák felszámolására fektették.

Az operációs rendszer jelenlegi változata a legújabb, 3.3-as verziószámmal rendelkező Linux rendszermag köré épül, asztali környezetek közül pedig a KDE Software Compilation 4.8.1-et, valamint a GNOME 3.4-et kínálja a felhasználók számára.

A Milestone 2 verzió felhozatalából természetesen nem hiányoznak az olyan népszerű alkalmazások sem mint a Firefox 11, a LibreOffice 3.4.4, valamint a GIMP 2.6.12, de Jos Poortvliet elmondása szerint a végleges kiadásban újdonságként köszönthetjük majd a Plymouth, a GRUB2, az Xorg-Server 1.12, a GCC 4.7, illetve a Mesa 8.0 csomagokat is.

Az openSUSE 12.2 Milestone 2 GNOME és KDE változatú Live CD, valamint a telepíthető DVD változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva, és természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites kiadások közül válogathatunk.

Az openSUSE 12.2 Milestone 2 letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 21 napja

Régen nagy Suse használó voltam, de aztán elindult körülötte a huzavona és leálltam vele. Lehet tenni kéne újra egy próbát...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja