Már kapható az Aorus X7-es laptopja

2014. március 09.
3.0851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az Aorus neve bizonyára legtöbb olvasónk számára ismeretlen, ám ha megemlítjük a Gigabyte nevét és azt, hogy a vállalat kifejezetten játékosok számára fejleszt, akkor már jóval pontosabb képet kaphatunk róluk.

Az Aorus maga igencsak új név, viszont játékosoknak szánt laptopjuk, az X7 egy igen nagy név standján vendégeskedett a CES 2014 alkalmával. A szemfülesek ugyanis a Gigabyte standján már találkozhattak a készülékkel, mely a héten debütált Észak-Amerikában.

A 17,3 hüvelykes Full HD megjelenítővel szerelt laptop egyértelműen a legerősebbek mezőnyében szeretne versenyezni, hiszen Intel Core i7-4700HQ processzort (2.4 GHz, 3.4 GHz), 16GB DDR3L memóriát és két darab, egyenként 2GB GDDR5 memóriával ellátott nVIDIA GeForce GTX 765M grafikus kártyát szereltek bele a mérnökök. Megemlítendő még a két darab 128GB-os SSD és az 1TB-os HDD.

A teljesen alumínium házba csomagolt gamer gép három kilogrammnál is kevesebbet nyom, azonban árát bizonyára nem a súlya alapján határozták meg, hiszen 2099,99 dolláros áron lehet hozzájutni, ami átszámítva majdnem 475 ezer Ft. Hozzá kell azonban tenni, hogy egy ilyen gamer laptopot más gyártóktól sem lehet legtöbbször olcsóbban megtalálni, így kategóriájának egyik megfontolandó ajánlata lehet.
4 hozzászólás

totyak

10 éve, 11 hónapja és 25 napja

Olyan jó árban van, hogy ilyennel fogom itthon keverni a maltert röhögő smiley

válasz erre

NomarCube

10 éve, 11 hónapja és 25 napja

Ennyi pénzből már inkább veszek két ugyanilyen tudású PC-t.

válasz erre

WillThaWheel

10 éve, 11 hónapja és 26 napja

Brutál gép, még brutálabb áron...röhögő smiley Szerintem meg chill out, vendég, nemtudom elképzelni, hogy egy ilyen gépbe ronda kijelzőt raknának...Egy fullHD led biztos megvan...

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 26 napja

Szokás szerint a kijelzőről semmit nem lehet megtudni a (felbontáson kívül), erről mélyen hallgat a gyártó. Sajnos még a drága laptopokba is leggyakrabban a legócskább TN kijelzőt rakják, aminek sem a kontrasztja, sem a látószöge nem felel meg a legalapvetőbb mai követelményeknek. Szégyen, hogy egy olcsó táblagépbe nagy látószögű IPS kijelzőt szerelnek, míg a legtöbb, akár több-százezer forintos gépekbe használhatatlan LCD megjelenítőt raknak. Ha valaha laptopot vásárolunk, először mindig érdemes a kijelző után érdeklődni, mert csak mérgelődés lesz a vége. Nem tudom felfogni, hogy miért nem tesznek SUPER AMOLED kijelzőt a gépekbe, ez lenne manapság a minimum. Nem tartalmaz mérgező anyagokat, mint az LCD, olcsóbb a gyártása, könnyebb a súlya, a képe pedig páratlan élvezettet nyújt a szemnek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profiljaManiac profilja