Már hat éve fejlesztés alatt áll a Dragon Quest X

2011. szeptember 08.
1.6481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Éppen a minap számoltunk be nektek arról, hogy a Square Enix végre ismét nyílt titokként kezeli a Dragon Quest X létezését, amit nem csak újból átejtett a hivatalos bejelentésen, hanem mindemellett még azt is megtudtuk róla, hogy a Nintendo Wii mellett Wii U-ra is készül, sőt mi több, állandó internetkapcsolatot igényel majd, amire az MMO jellegzetességek miatt lesz szüksége a programnak.

Néhány órával azelőtt azonban újfent szóba került a játék, méghozzá az egyik fejlesztő, Takeko Hoashi jóvoltából.

A programozó ugyanis egy interjúban elárulta, hogy igencsak tiszteletreméltó fejlesztési idő áll már a Dragon Quest X mögött, idestova ugyanis már hat esztendeje folynak a munkálatai, ami a példaértékű lehet még a legkomolyabb AAA kategóriás címeknek is. Hoashi elárulta, hogy ez nem túl meglepő, hiszen a keményvonalas Dragon Quest-sorozatnak van egy ciklikussága a fejlesztési idővel kapcsolatban, ami nagyjából hat évet ölel fel. Ha ez valóban így van, akkor a Dragon Quest X így is kicsúszik ebből a keretből, mivel csak 2012-ben jelenhet meg, amikorra már hét éves munkaidő áll majd a projekt mögött.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

A két wii-re csak sikerült kiadniuk, legalább is Japánban, de jönni fog PC-re is egyébként. Elvileg idén szeptemberben, szintén Japánban megjelenik, a többi régio meg még kérdéses.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja