Már előrendelhető az ExoPC új Slate táblagépe

2010. szeptember 09.
4.7591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb információk szerint az ExoPC legújabb, eredetileg nyárra ígért Slate névre keresztelt táblaszámítógépe felbukkant a külföldi webáruházak kínálatában, és már előrendelhető.

Az újonnan megjelent tábla PC az Intel Pine Trail platformjával lett tervezve, és a Microsoft új Windows 7 operációs rendszerét futtatja. Az újdonság hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 295 X 195 X 14 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 950 grammos súly párosul.

A gép frontrészét egy 11,6 inches szélesvásznú, több érintés kezelésére is alkalmas kijelző uralja, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő körül a már jól ismert webkamera 1,3M pixeles változata, egy mikrofon, valamint egy 2 X 1,5W-os sztereó hangszórópár kapott helyet. Az ExoPC Slate az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 2GB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszerrel társítottak a mérnökök. Az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzoron kívül a konfiguráció tartalmazza még a Broadcom Crystal HD chipjét is, aminek köszönhetően a gép könnyedén megbirkózik akár az 1080p felbontású HD videotartalmakkal is.

Az adatok tárolásáról változattól függően egy 32GB-os vagy egy 64GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik, a különféle hálózatok elérését pedig egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter biztosítja. A táblagép külső részén található egy SD formátumot kezelő kártyaolvasó (SDHC kompatibilis, 32GB-os maximális kártyaméret), egy mini HDMI kimenet, két darab USB 2.0, valamint az audiorendszer csatlakozója. A gépet a fent említett Microsoft Windows 7 operációs rendszer előtelepített, egyedi kezelőfelülettel ellátott Home Premium változatával szállítja a cég, a standard akkumulátor pedig a hivatalos adatok szerint maximálisan négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új ExoPC Slate már előrendelhető a nagyobb online üzletektől 625$ (32GB-os SSD-vel), valamint 725$ (64GB-os SSD-vel) körüli áron.
1 hozzászólás

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 26 napja

Komolyak ezek a tabletek, de a win minek rá...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Monyo profiljarDAVE profiljamarco profilja