Már előrendelhető a VIA APC 8750-es mini számítógépe

2012. június 13.
2.1861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban a VIA Technologies bejelentette, hogy már előrendelhető a májusban bemutatott, VIA APC 8750-es típusjelzéssel ellátott mini számítógépe, méghozzá a rendkívül barátságos 49 dolláros áron.

A mini PC-k népszerűségét jelzi, hogy a vállalat közleményét követően néhány órán belül már készlethiány jelentkezett, de a VIA illetékesei elmondták, hogy a probléma orvoslásához már megtették a szükséges lépéseket. A konfiguráció az újonnan bejelentett, Neo-ITX névre keresztelt formátummal lett tervezve, így a komplett PC mindössze 170 X 85 milliméteres méretekkel dicsekedhet, de emellett a még a kompatibilitásra sem lehet panasz, ugyanis az alaplap gond nélkül beépíthető a jelenleg kapható ITX és ATX számítógépházakba is.

A parányi rendszer lelkét a 800 MHz-es teljesítményen üzemelő VIA WonderMedia ARM 11 SoC (System-on-a-Chip) alkotja, ami mellé egy 512 MB RAM-ot tartalmazó DDR3-as memóriarendszert, illetve egy 2 GB kapacitású NAND flash meghajtót társítottak a tervezők. A gyártó elmondása szerint az integrált grafikus processzor egyaránt rendelkezik 2D-s és 3D-s gyorsítással is, de ezen kívül a 720p felbontású videotartalmak lejátszása sem jelent számára semmiféle problémát.

A fent említett 2 GB-os háttértárolón a Google Android operációs rendszerének 2.3-as Gingerbread változata kapott helyet, viszont ez a tárterület microSD kártya, vagy akár külső USB-s meghajtó segítségével bármikor igény szerint tovább bővíthető. Akárcsak a nagyobb PC-k esetében, a felszereltségéből persze itt sem hiányzik a már megszokott Ethernet kontroller 10/100-as változata, valamint az integrált hangkártya sem.

A számítógép nyomtatott áramkörén helyet kapott egy Secure Digital kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI videokimenet, egy RJ-45 LAN, négy darab USB 2.0, valamint az előbb említett audiorendszer kimenete és mikrofon csatlakozója. A felszereltsége mellett még a rendszer energiafogyasztásra sem lehet panasz, mivel a mini PC tétlen állapotban alig 4 wattos, míg terhelés mellett 13,5 wattos fogyasztással büszkélkedhet. A VIA APC 8750 szállítása a tervek szerint július elején fog megkezdődni.
5 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 21 napja

via x86-os procit, chrome vga- t

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
ha nem arm szutyok lenne kellene
ennyi pénzért mit szeretnél bele, egy i7-est? röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 22 napja

ha nem arm szutyok lenne kellene

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 22 napja

HATTALMAAAAS!meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 22 napja

Zseniális! Kell!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja