Már előrendelhető a Toshiba Libretto W105

2010. augusztus 18.
3.4691
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint a Toshiba korábban már bemutatott, Toshiba Libretto W105 típusjelzésű ultrahordozhatója már felbukkant az amerikai webáruházak kínálatában, és előrendelhető.

A noteszgép különlegessége, hogy nem rendelkezik billentyűzettel, hanem a helyére egy érintőkijelző került beépítésre. Az újdonság hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 202 X 123 X 30,7 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, a tömege pedig akkumulátor típusától függően 699 vagy 819 gramm lehet.

A hordozható gép két darab 7 inches szélesvásznú érintőképernyővel van felszerelve, amik egységesen az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkeznek, és közülük az egyik használható akár billentyűzetként is. A két kijelzővel való munkát a gyártó LifeSpace névre keresztelt felhasználói interfésze segíti. A Toshiba Libretto W105 borítása alatt az Intel alacsony energiafogyasztású, 1,2GHz-re hangolt Pentium U5400-as központi feldolgozója található, ami mellé egy 2GB RAM-al feltöltött DDR3-as memóriarendszert társítottak a tervezők. Az adatok tárolásáról egy 62GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik, amin a Microsoft előtelepített Windows 7 operációs rendszerének Home Premium változata kapott helyet.

Az ultrahordozható hálózati rendszerét egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter, és igény esetén egy mobil szélessávú egység alkotja. Az újdonság konfigurációjából természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 1,02M pixeles változata, a mikrofon, az SD formátumra felkészített kártyaolvasó, valamint a gyorsulásérzékelő sem, a külső eszközök csatlakoztatásához pedig egy USB 2.0 port áll rendelkezésre. A géphez egy nyolccellás Lithium-Ion akkumulátort kínál a cég, ami négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Toshiba Libretto W105 már előrendelhető a nagyobb amerikai webáruházaktól 1100$ körüli áron, a szélesebb körű megjelenéséről viszont sajnos egyelőre nem érkezett információ.


Már előrendelhető a Toshiba Libretto W105 - 2. kép

1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 9 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja