Már a Lenovo a harmadik legnagyobb mobilgyártó

2013. november 15.
1.9781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A Lenovo neve több éve a legnagyobb számítógépgyártó vállalatok között helyezkedik el, sőt jelenleg ő áll az első helyen, hiszen sikerült a HP-t leszorítani a trónról.

A kínai vállalatnak most egy másik piacon sikerült egy szintén nagy nevet, az LG-t leszorítani, igaz jelenleg a dobogó harmadik fokáért ment a csata, de ha így halad a gyártó, akkor a többiek is kezdhetnek félni.

Amikor egy androidos készülék szolgáltatja a beszédtémát, akkor Európában és Amerikában a többség valamilyen Samsung, Sony, HTC, LG vagy akár a Motorola készülékre gondol, ám Kínában és a környező országaiban a Lenovo neve sok felhasználónál hamarabb kerül elő. Főként a keleti piacnak köszönheti előretörését a gyártó, melyhez persze szükségesek a megfelelő készülékek is.

A Gartner szerint a vállalat közel 13 millió készüléket szállított le a Q3-ban, mellyel korábbi 4,1 százalékos részesedését 5,1-re növelte. Ezzel az értékkel férkőzött fel a dobogóra, melynek tetején a Samsung csücsül a maga 32,1 százalékával, őt pedig az Apple követi 12,1 százalékkal. Az elemzésből kiderült az is, hogy az Android még mindig szárnyal, hiszen 81 százalék feletti részesedéssel bír az okostelefonok piacán, míg az iOS csak 12 százalék körül mozog. Őket követi valamivel 4 százalék alatt a Windows Phone, majd az 5 százalék fölötti értékről 2 alá zuhanó BlackBerry következik.

Természetesen több statisztikákkal foglalkozó cég tevékenykedik, melyek nem mindig ugyan azokat az értékeket hozzák ki a végén, ám a piac helyzetét azért meg lehet ismerni a Gartner adatai alapján.
9 hozzászólás

juhaszandor

11 éve, 3 hónapja és 17 napja

Na én nagyon lemaradtam, azt hittem, hogy ez a cég valahol a háttérben kullog laptopok esetében, azt meg nem is tudtam, hogy miboliparba is betörtek már röhögő smiley

válasz erre

csonesz003

11 éve, 3 hónapja és 25 napja

Szerintem csak az alma meg a Samsung (Y) mosolygó smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

Nálam a Nokia ,samu ezeka legnagyobbak.

válasz erre

totyak

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

Szerintem én még életemben nem láttam Lenovo telefont.

válasz erre

rDAVE

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

1000feri írta:
itthon kapható egyáltalán?
Vaterán és hasonló oldalakon van, meg esetleg egy-két kisebb webshopban, de mind külföldről rendeli, ami miatt nem sok értelme van, ezt magának is képes megtenni az ember.

válasz erre

1000feri

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

itthon kapható egyáltalán?

válasz erre

fantis6

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

nem rossz teljesítmény, am egészen korrekt telefonjaik kezdenek megjelenni mostanában

válasz erre

rDAVE

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

Ha droidra adnám a fejem(nem fogomröhögő smiley), akkor ez lenne az egyik gyártó, akinek a háza táján szétnéznék, szóval hajrá! mosolygó smiley

válasz erre

Ravor

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

Hmm, ezekután lehet, hogy több figyelmet fogok majd fordítani a Lenovo telefonjai iránt, még a végén átveszik a teljes hatalmat mobilpiac felettröhögő smiley Meg úgy látom, azért nem is olyan rosszak a termékeik..nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profiljaManiac profilja