Májusban érkezik a GCW-Zero handheld

2013. március 16.
1.7631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A GCW-Zero névre keresztelt handheld év elején elrajtolt Kickstarter kampánya a jelek szerint kezd beérni, ugyanis a fejlesztésen serénykedő csapat elmondta, bár az előre kitűzött márciusi megjelenés elmarad, májusban már mindenképpen elérhető lesz a szóban forgó játékgépük.

Aki esetleg nem ismerné, a GCW-Zero egy kifejezetten a retro játékok futtatására kihegyezett konzol, ami egy egyedi Linux operációs rendszerrel lett ellátva. Az OpenDingux névre keresztelt rendszer a 3.7-es rendszermag köré lett felépítve, ráadásul tárházában számtalan emulátor is felsorakozott, így a klasszikus konzol játékok nagy része is gond nélkül elindítható.

A GCW-Zero egy 3,5 inches, 320 X 240-es felbontást kínáló kijelző köré lett tervezve, meghajtását pedig egy 1 GHz-es Ingenic JZ4470 MIPS processzor végzi, méghozzá Vivante GC860 grafikus rendszer társaságában. A konfiguráció egyébként 512 MB rendszermemóriával lett ellátva, az adattároló szerepét pedig egy 16 GB kapacitású flash meghajtó tölti be.

A felhozatalból persze nem hiányozhat a microSD kártyaolvasó és a 802.11 b/g/n WiFi sem, míg a csatlakozási lehetőségek listáján a mini HDMI 1.3 videokimenet, a mini USB 2.0, valamint az analóg TV kimenet és fülhallgató konnektor képviselteti magát. A GCW-Zero megjelenésére a fent már említett májusi hónapban számíthatunk, méghozzá 159 dolláros árcédulával.
6 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 8 hónapja és 2 napja

vagy ma androidos lenne és egy cseppet akkor lehetne róla szó

válasz erre

AngryKnight

11 éve, 8 hónapja és 2 napja

hát nálam kimarad az biztos nyelvnyújtó smiley

válasz erre

marco

12 éve, 18 napja

Kíváncsian várom, de sajnos szerintem nem lesz sikeres. Sajnos.

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

Rendesen összerakott kis hardver!

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

Érdekes koncepció. Kíváncsi leszek sikeres lesz-e.

válasz erre

Vendég

12 éve, 18 napja

Hmmmmmm Linuxos kézikonzol... Érdekes!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja