Majdnem ugyanannyi dobozos és digitális PC-s játék fogy az NPD legfrissebb felmérése szerint

2010. július 22.
1.6931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A dobozos játékok kihalásáról már számtalan történet napvilágot látott, egy fél mesekönyvet meg lehetne tölteni azokkal a rémhírekkel, amelyek a formátum halálhírét hirdették, ám nem eszik olyan forrón a kását, az NPD legfrissebb felmérései alapján ugyanis - bár már majdnem egy szinten van a kettő -, egy kicsivel még mindig több dobozos videojáték talál gazdára PC platformon, mint digitális.

Bár a különbség már sajnos elenyésző, a 23.5 millió kézzel fogható program még mindig több, mint a 21.3 millió digitálisan értékesített darab.

A számok természetesen a jövőben sajnos megfordulhatnak, szinte biztosak lehetünk benne, hogy háttérbe kerülnek majd a fizikai adathordozók, de ez egy borítékolhatóan lassú folyamat lesz, illetve végleges kihalásról belátható időn belül nem beszélhetünk. A digitális vonalon ugyanakkor kimagasló értékeket ért el a Steam rendszere, akik az élen járnak az ilyetén eladásokban, ám szorosan követi őket a Direct2Drive, a Blizzard.com, az EA.com és a WorldofWarcraft.com. Az NPD szerint továbbá a casual réteg szívesebben használja ezt a megoldást játékvásárlásra, az abszolút kedvelt disztribúció pedig ezek között a Bigfishgames.com, valamint az EA-féle Pogo service, de az első ötben ott van a Gamehouse.com, az iWin.com és a Realarcade.com is.
3 hozzászólás

richie8

8 éve, 27 napja

Nálam még mindig a dobozos verziók vannak előtérben, és ez csak az eltűnésükkel fog változni. Ami nem mostanában lesz remélem

válasz erre

skyman

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

nem gondoltam volna, hogy már felesben állnak majdnem

válasz erre

Shade

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Ezaz, vegyék csak továb, így még van remény.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja