Mafia II: Betiltották az Egyesült Arab Emirátusokban

2010. szeptember 08.
2.4951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lilith profilja, adatai
Lilith
A legfrissebb információk szerint a nemrég megjelent Mafia II címet viselő produktum kereskedelmi forgalmazását betiltotta a hatóság az Egyesült Arab Emirátusokban.

A felügyeleti szervek nemcsak hogy megtiltották a gengszterjáték forgalmazását, hanem rendkívül szigorú szankciókat, valamint komoly pénzbüntetést helyeztek kilátásba azon bolt tulajdonosok számára akik esetleg megszegnék a rendeletet. Nem ez az első ilyen jellegű eset ebben a régióban, ugyanis néhány játék már ugyanerre az elkeserítő sorsra jutott.

Többek között a Mafia: The City of Lost Heaven című szoftvert is kitiltották korábban a üzletek polcairól, azonban arról nem adtak semmiféle felvilágosítást, hogy miért tiltották be az említett programokat. Könnyen elképzelhető, hogy azért tiltották be a Mafia II című matériát, mert véres jeleneteket, erőszakot, durva nyelvezetet, alkoholfogyasztást, kábítószer-fogyasztást, illetve szexualitást tartalmaz. Az Egyesült Arab Emirátusokban nemcsak a két említett készterméket fogadták negatívan, hasonló sorsra jutottak a God of War 3, a Red Dead Redemption és a Heavy Rain játékok is, ezen kívül a Mass Effect 2 című sci-fi jellegű szerepjátékot is "száműzték" erről a területről. Ugyanez a helyzet a még meg sem jelent Dragon Age 2-vel is.


Mafia II: Betiltották az Egyesült Arab Emirátusokban - 2. kép

4 hozzászólás

skyman

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Ennyi erövel rengeteg játékot kitilthatnának. Azt pl valosabb érvnek tartanám, ha valaki azt mondaná, hogy a Maffia játék forgalmazásáért felelös fömukival csalta meg az egyesült arab emirátus vezetöjét a felesége.
Ez igy nagyon gyege ok amiket felsoroltak, hogy miért. Nem tartom ész érveknek, föleg nem helytállonak.

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

pedig nem is sok benne az erőszak

válasz erre

marco

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Mitől is virágzik vajon a warez...?

válasz erre

DNS

10 éve, 9 hónapja és 14 napja

Úgy látszik, az Emirátusoknál sem megy minden olajozottan...

válasz erre
Mafia II
10.000 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt